Kirjoitukset avainsanalla salainen resepti

Olen päättänyt jakaa teille yhden tärkeimmistä salaisuuksistani eli tämän piirakkareseptin.
Se on tuunattu reseptistä, joka on julkaistu MeNaisissa viime tai toissavuonna eli totta puhuen saattaa olla ettei tämä ole salaisuus kellekään.

Tee ensin piirakkapohja (sen voi myös ostaa, mutta sen tekeminen kestää kolme minuuttia joten siinä ajassa ei ehdi edes avata sitä valmispohjan muovia). Siis se tavallinen johon tulee voita, sokeria, muna, jauhot ja leivinjauhe. Jos tunnet itsesi terveysihmiseksi, voit toki korvata osan jauhoista kaurahiutaleilla. Jos tuntuu, että tänään voi heittää elämän risaiseksi niin leivo koko setti vehnäjauhoilla.

Nyt alkaa se salainen osio: ennen pohjan tekemistä sekoita Blå Bandin valmisvaniljakastikejauheen sekaan pari desiä maitoa. Vatkaa tasaiseksi kastikkeeksi ja anna levätä jääkaapissa pohjan teon ajan. Tässä testataan tosileipurit ja amatöörit, tosileipuri nimittäin tietää että resepti luetaan AINA loppuun asti ennen kuin aletaan tehdä yhtään mitään muuta.
Sinä joka luit vain rivin kerrallaan: odottele vaikka kymmenisen minuuttia.

Sekoita sitten mascarpone-juusto (se purkillinen minkä kaupasta saa, itse käytän tässä yleensä sitä Ranbown versiota koska se on laadullisesti täysin samaa kamaa kuin se vieressä oleva tuplahintainen) vaniljakastikkeen joukkoon ja vispaile haarukalla tai lusikalla tasaiseksi massaksi. Mitään vispilää tähän ei kannata käyttää, siitä on tuloksena vain mascarpone-köntti vispilässä ja kireät hermot leipurilla.

Levitä vaniljasysteemi pohjan päälle ja ripottele päälle puolukoita. Alkuperäisessä ohjeessa tähän käytettiin omenaa, mutta ne ei maistu tässä miltään. (Kuten ei oikeastaan mustikkakaan.) Uskoisin punaviinimarjojen sopivan tähän mainiosti.

 

Levitä päälle ruokalusikallinen tai kaksi siirappia (sillä tavalla ohuina nätteinä suiruina). Siirapin unohtuminen ei ole maailmanloppu.

 

Paista 200 asteessa 40 minuuttia. Itse paistoin eilen 25 minuuttia ja hyvää tuli.

Syö ja kehu kaikille tämän olevan itsekehittelemäsi resepti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat