Kirjoitukset avainsanalla nyhtöpossu

Nyt vietetään Ravintolapäivä- viikonloppua ja huomenna mekin pienen ruokakriitikkoni kanssa suuntaamme brunssille heti aamusta. Eli aamupäivällä. Eli iltapäivällä.

Koska Ravintolapäivä- viikonloppu heittää meidänkin keittiöön pientä innostusta, perjantai-illan herkkuna oli lohi- sahramipastaa. Pitkän työviikon, uuvuttavan (mutta voitetun!) flunssataiston ja syyssateiden jälkeen pippurinen sahramipasta tuntui ihanalta. Olemassa on ruoka, jonka valmistaminen kestää valehtelematta alle vartin ja joka maistuu kuin sen tekoon olisi käytetty päiviä! Punaviinilasi ja lakukippo kruunasivat nautinnon. Ja pöytään saapunut mini, joka katsoi ruokaa ja totesi "mitä herrajjestas tää taas on". Hän kuitenkin söi pastaa reippaasti ja kehuikin vielä, joten hahaa. Siitäs sai!

Keittiössä meni muuten kolme tuntia. Ensin syötiin, sitten sometettiin, juteltiin, luettiin kirjoja ja sitten vain hengailtiin. Ihana pieni ruokaseuralaiseni. <3

Tänään aamulla ruokaseuralainen oli nuhainen, mutta samasta taudista toipunut äitinsä vetäisi Adidaksen nauhat kiinni ja lähti aamujuoksulle. Olipa tuulista heti aamusta!
Aamujuoksun jälkeinen aamiainen sisälsi mm. lohi- pinaattimunakasta, olipa hyvää! (Paitsi minin mielestä, pinaattia kun ei kuulemma Voi Syödä.)

Iltapäiväunien jälkeen hauduttelin nyhtöpossua, tein tsatsikia ja pilkoin kaalia kaalisalaattiin. Illalla pöytään saapui toinenkin 10-vuotias ja nyhtisburgerit tekivät kauppansa.

Päivän myrsky taitaa olla laantumaan päin, Viaplay näyttää edelleen Risto Räppääjää kahdelle jo nukkumaan komennetulle minille ja minuakin jo haukotuttaa.

 

Voihan ihana mikä viikonloppu. <3

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alkuun tunnustus: ostin possun valmiina. Tein nyhtistä joskus itse ja siitä tuli jotenkin kuivahkoa. Päätin silloin ettei nyhtöpossu ole mun juttu. Ihmettelin kovasti mistä kaikki kohkaavat.

Lapsosen eilen alkaneen kesäloman kunniaksi piti keksiä jotain relaa ja kivaa syötävää. Päädyin nyhtöpossuhodareihin ja päätin antaa sille vielä toisen mahdollisuuden. Koska odotukset olivat hyvin matalalla, päätin ostaa possun valmiina. Niinpä nappasin kaupasta mukaan Tulipin valmisnyhtärin. Sitä piti paistaa puolisen tuntia uunissa ja kastike tuli mukana, just sopivan helppoa ja nopeaa siis. 

Ja hei, sehän oli hyvää! Hodarin väliin tuli vielä pikkelöityä punasipulia, kaalisalaattia, minttutsatsikia ja vähän fetaa. Tai siis mun hodarin väliin tuli noita. Ruokaseuralaiset veteli hodarit plain-mallina nyhtiksen, majoneesin ja ketsupin kanssa.

Jälkkäriksi oli suunniteltu raparperi-Brita, resepti on napattu täältä

Sekin oli tosi hyvää, joskin nyhtisövereiden ja Muuttuva labyrintti-ottelun tuoksinassa syödyn irtokarkkikasan vuoksi sitä kului hyvin vähän. Hyvää se kuitenkin oli vielä tänäänkin. Olen aina ollut siinä uskossa ettei Brita toimi enää seuraavana päivänä?

Hävisin muuten sen Muuttuvan labyrintin. Hmph.

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat