Kirjoitukset avainsanalla Praha

Terveisiä Prahasta! Praha on tämän kuun uusi juttuni, uudenvuodenlupaustani tiukasti noudattaen siis!

Praha-jutut voisi tiivistää hyvinkin pieneen pakettiin ja yhteen lauseeseen: "Siellä oli ihanaa". Yleisönpalvelijana haluan kuitenkin laajentaa tuota hieman..

Kohta 1: Ruoka. Tästähän se on aloitettava. Olin hieman kauhuissani etukäteen, koska Tsekit kuuluisana olut- ja lihamaana kuulosti Hieman.. noh, ei mun jutulta. Söin kuitenkin ihan huippusalaatteja, kuohuviini oli kylmää ja liharuoatkin nameja. Maistakaa shis-kebabia. Ja ostakaa Gyrosia niistä street food-kioskeista. Alatte hymyillä, vannon.

Kohta 2: Hintataso. Ihan käsittämätöntä. Esimerkkinä syöminen. Esimerkiksi viimeisen illan illallinen: kaksi alkuruokaa, kaksi pääruokaa, pieni kannullinen punaviiniä ja iso olut= 27 euroa. Siis oikeasti. Kallein ravintolalasku taisi olla siinä 30 euron luokkaa. Ja huh miten hyvin tuli syötyä! (Matkaseuralainen punnitsi painonsa nousseen neljä kiloa neljän päivän aikana.)

Kohta 3: Olut. En juo sitä mutta se iso tuoppi maksoi noin euron. Kaupassa vielä huomattavasti vähemmän.

Kohta 4: Kaupunki. Hirveästi nähtävää, mielenkiintoinen historia, kaikki kävellen saavutettavissa. Tosin: järkevä matkailija käyttäisi ehkä julkisia kulkuneuvoja eikä kävelisi 30 kilometriä päivittäin kuten me. Turhaa siinä enää ihmetellä miksi joka ilta on ihan poikki jos askelmittari näyttää 35000 askelta joka ilta..  Mutta upea kaupunki, menkää jos ette ole olleet! Kaikille löytyy jotain, vannon!

Kohta 4: Kengät. Te ette usko tätä. Koko kaupunki on täynnä kenkäkauppoja, joissa kaikenlaiset IHANAT kengät maksavat alkaen 4 euroa parilta. Ostin vain kolme paria kenkiä, mutta vähän jäi vielä muutamat harmittamaan. Eteisessä kiiluva timanttisandaalinelikko huutelee tuolta ettei niitäkään tulla hirveämmin käyttämään, mutta miettikää nyt itse miltä timanttisandaalit näyttävät ruskettuneissa jaloissa joissa on kirkkaanpunaista kynsilakkaa varpaissa.

Kohta 5: Prahassa oli niin kivaa, että vaikka itse tulin jo eilen kotiin, matkalaukkuni saapui vasta tänään. Se halusi jäädä joko Prahaan tai sitten se matkusti jonnekin muualle Eurooppaan pienelle minilomalle. En tuomitse, olisin itsekin voinut niin tehdä. Arvatkaa vaan miltä maistuu salmiakki joka on ollut 1,5 vuorokautta suljettuna samaan tilaan uusien nahkakenkien kanssa? Kyllä. Se maistuu nahkakengältä.

 

Tänään voitte kuunnella Iron Maidenia, niin minäkin teen. Omalta parvekkeeltani seuraan Hämeenlinnan livekeikkaa. :)
 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat