Kirjoitukset avainsanalla sienivuosi

Olen pelannut tätä Kantarelli Go-juttua nyt pari kertaa ja voi että niitä löytyy! Joko nyt on aivan mieletön kantarellivuosi tai sitten olen löytänyt ihan aarremaastot. Toivottavasti vastaus on tuo jälkimmäinen, ihan vain että ensi vuonnakin tietäisi mistä hakea!

Eilisiltaisesta yllärisaaliista valmistui tänään kantarelliohratto johon paistelin mukaan tuoretta pinaattia. Ja päälle parmesania, koska olisihan tuo yltiömäinen terveellisyyskin varmasti jotenkin vaarallista. Tämä melkeinpä itsekseen valmistuva puolen tunnin lounas vaatii siis ohrasuurimoita, risottoliemen (täällä kanaliemi suoraan kuutiosta), sienet, sipulia ja tuoretta pinaattia. Paista sipulit ja (mielellään kokonaiset, pienet ja kauniit) sieniyksilöt pannulla, lisää loppuvaiheessa pinaatti. Kun pannullisesta kantarelleja pinaattia on tullut sellainen masentava desiltä näyttävä kasa (miten noi molemmat ainekset voi pienentyä niin?!), kaada ne lautaselle. Lisää pannuun hieman voita, kaada ohrat päälle, lisää kanalientä. Ohratto eroaa risotosta niin, että melkeinpä kaiken liemen voi kaataa kerralla (minä kaadoin kolmella kerralla) ja antaa sitten porista matalalla lämmöllä. Sitten kaikki ainekset sekaisin, lautaselle, parmesania päälle ja parvekkeelle nauttimaan etäpäivän lounasta.

Kantarellit jakavat sienikansan kahtia. Jollekin se on aarteista suurin, herkuista ihanin ja se juttu, jonka metsästämisestä näkee öisin unta (itsehän sienestin koko viime yönkin, yritin etsiä niitä paria metsään jäänyttä kantarellia) ja toisille se on tylsä ja sitkeä miltäänmaistumaton latku.

Minä kuulun tuohon ensimmäiseen osuuteen ja talven kantarellirisotot, -ohratot ja -piirakat on jo takuuvarmoja!

Mikä parasta: hyvänpäälleymmärtämätön lähipiirini ei tunnu arvostavan tätä kullanarvoista herkkua, saan syödä ihan itsekseni..

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat