Kirjoitukset avainsanalla reklamaatio

Olen ärsyyntynyt. Ostin viime syksynä talvikengät. Kalliit. Laadukkaat. Hyvä merkki, hyvämaineinen valmistaja. Ajattelin, että niin kalliit ja hyvälaatuiset kengät kestävät varmasti ainakin pari kolme talvea. Vaan mitä kävi? Niissä on nyt niin paljon halkeamia ja reikiä, että ensi talvena joko paleltaa tai sitten pitää tehdä lisää hankintoja.

Kolme vuotta sitten ostin nilkkurit syksyksi. Kalliit. Koska ajattelin, että niiden ajaton ulkonäkö varmistaisi niiden käyttömielekkyyden muutaman vuoden eteenpäinkin. Vaan mitä kävi? Niistä irtosi pohjat kahden käyttökerran jälkeen. Suutari liimasi ne kun reklamoin asiasta ostopaikkaan. Kenkiä ei käytetty enää sinä syksynä, mutta seuraavana keväänä käytin niitä kerran ja pohjat irtosivat taas. Suutari liimasi ne taas, takuun piikkiin. Uusiin ei saa vaihtaa ennen kolmea suutarikertaa. En käyttänyt niitä enää sinä keväänä, mutta viime syksynä vetäisin melkein tuliterät kengät jalkaan. Arvatkaas mitä kävi? Jep. Nythän niitä ei enää vaihdeta koska ovat jo pari vuotta vanhat. Ohjeeksi sain olla käyttämättä niitä joka päivä. Neuvoa on helppoa noudattaa, koska niitä pystyy näköjään käyttämään noin tunnin kerrallaan ennen välttämättömien osien irtoamista.

Olen jo pitkään vannonut nahkakenkien nimeen ja maksanutkin niistä eli muka laadusta hieman enemmän. Nyt alkaa kyllä näyttää siltä, että tämä uskomus on ihan harhaa. Kenkien käyttöni on mielestäni täysin normaalia aikuisen kenkäkäyttöä. Lumitöihin ja -riemuun on sitten olemassa ihan omat kenkänsä. Samoin lehtien potkimiseen syksyllä.

 

Mitäs siis sanotte, onko se tosiaan niin että halpa tekonahkakenkä ajaa täysin saman asian kuin kallis nahkainen, koska laatua ei näköjään rahalla saa? Kuva lainattu bockmann.eulta, siinä on turvasaapas. Onko turvakengät ainoat kestävät? Ja kuinka ne mätsätään mekkoon?

Kommentit (4)

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016
1/4 | 

Samaa olen miettinyt itsekin. Tosin itselle ostan lähinnä H&M tasoisia tekonahkakenkiä, ja ne kestää käytöstä riippuen puolesta kaudesta useampaan vuoteen. Mutta meillä varsinkin lelut saa mut raivon valtaan. Viimeksi ostettiin viikko sitten lelukaivuri, joka oli ihan normaalin leikin jälkeen tunnissa ihan palasina.

Chocolate and sparkles
Liittynyt7.9.2015

Niin ärsyttävää! Lelujen pitäisi kestää rajumpikin leikki, eihän niitä ole koristeiksi tehty.

Mä tilasin Zalandon alesta jotkut parinkympin nilkkurit syksyksi. On näköjään aivan sama maksaako kengistä 20 euroa vai 200 euroa jos niitä voi käyttää sen yhden kauden. Tai sitten nämä mun tulevat nilkkurit yllättää ja kestävät useammankin.  Ajattele tässä nyt sitten mitään kestävää kehitystä tai muutakaan. Blaah.

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015
2/4 | 

Voi mätsätä. Mekon ja turvakengät. :) Entisessä elämässäni käytin iloisesti turvakenkiä ja vekkihametta, villasukilla stailattuna. Noh, olinkin joulun alla tonttuilemassa työpaikalla. Hauska yhdistelmä se silti oli. 

Muistan myös lukeneeni, että turvakenkiä sitten pitääkin käyttää ja tosi ahkerasti. Niistä kun hajoaa pohjat - säilytyksessä!?

Että joo - ei ole laatu-hintasuhde enää kuin ennen vanhaan hyvään aikaan. ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat