Kirjoitukset avainsanalla edamame

Koko maailma on nyt innostunut kulhoruoista. Googlaa vaikka jollet usko.

No, koska jokaiseen suureen ruokatrendiinhän on pakko hypätä mukaan, kokeilinpa minäkin. Oikeastaan on hieman harmillista, että jos BBC on uutisoinut jo helmikuussa kulhoruoan huijaavan ihmisiä (http://www.bbc.com/future/story/20160226-why-bowl-food-might-be-tricking...), meillä Hämeessä aletaan vasta kokeilla koko ruokakulhojuttua.

Löysin pakasteesta pussillisen edamame-papuja. Ostin niitä joskus keväällä jotain ruokaa varten, mutta se jäi sitten kokkaamatta enkä millään enää muista mikä se ruoka mahtoi olla? Kuivakaapista löytyi purkillinen vihreitä linssejä ja tiedän, että ne olivat menossa samaan ruokaan.. Pikainen neuvottelu kokkausystäväni Googlen kanssa paljasti, että edamame-pavuista voi tehdä mitä vaan.

Keitin ne nopeasti suolavedessä, pilkoin kulhoon hieman salaattia, kurkkua, lohta, fetaa ja kaadoin jäähdytetyt pavut päälle.
Eväskulhoni kaipasi vielä jotain kivaa, joten keitin kananmunan mukaan. Kaikesta päätellen olen saanut tuosta lounaasta ihan hulluna proteiinia!

Seuraavia huomioita syntyi: kulhoruoka oli ihanan näköistä! Melkeinpä virkistyin heti aamusta, kun muistin mitä lounasta minulla olikaan. Kuitenkaan en ole ihan varma miten tämä kulhoruokani erosi ihan peruslounassalaatista? Koska se oli kulhossa? Vai olisiko salaatista tullut kulho, jos salaatin olisi korvannut viljoilla?

Ja miten ihmeessä arkisesta lounasruokajutusta voi yhtäkkiä tulla Trendikäs Kulho? Hmm.

Perustuuko tämäkin mielikuviin? Jos perustuu niin asia selvä, kuka tässä mistään periaatteista muutenkaan välittää kun nälkä kurnii ja lounasravintolaruoka tuntuu kalliilta ja tylsältä.
Tässä samalla voidaan sopia, että edamame on elokuun uusi juttu, onhan se niiin uutta minulle. :)

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat