Kirjoitukset avainsanalla automessut

Lokakuun uusi juttu oli tosiaan uusi juttu, nimittäin automessut. Sain tilaisuuden mennä sellaisille viime viikonloppuna.
Ja kyllä, sellaiset ne tosiaan oli ihan täydessä mittakaavassaan. Kolme hallia ääriään myöden täynnä autoja ja autoihin liittyvää asiaa. Kylläpä olin kuin Liisa Ihmemaassa.

Tämä tarjosi hienon tilaisuuden tarkkailla myös kävijöitä (mielenkiintoni ihan niihin pelkkiin autoihin loppui sitten ensimmäisen kierroksen jälkeen (=puolivälissä). Eikä siellä sitäpaitsi ollut yhtään sellaista järkevää perheautoa jolla esimerkiksi minä ajan.
 

Messut herättivät kieltämättä paljon ajatuksia, esimerkiksi:

1. yllättävän moni on hirveän kiinnostunut autoista ja valmiita maksamaan 25 euroa sisäänpääsystä automessuille. Luulin, että tämä olisi jonkun marginaalisen miesryhmän juttu (sorruin stereotyyppiseen ajatteluun, tiedän), mutta paikalla oli hirveästi perheitä, kaveriporukoita, ihan minkälaista ja -ikäistä porukkaa vaan. Oho. Hieno juttu että tuollaiset messutapahtumat keräävät ihmisiä yhteen.

2. Autoasioissa on eri ryhmiä: urheiluautoilijat, tuunaajat, harrastajat, jenkkiautofanit.. you name it. Mikä parasta, nämä ryhmät tunnistaa esimerkiksi pukeutumisen suhteen. Oli jotenkin vaikuttavaa nähdä sellaista omistautumista.

3. Jenkkiautojen ympärillä pyörii paljon fiftarityyliin pukeutuneita naisia ja miehiä. Nykyautojen ympärillä pyörii niukkoihin asuihin pukeutuneita tyttöjä.

Ja tästä viimeisestä tulikin se varsinainen pohdintani: mikä se ero on jonka vuoksi urheiluautohallissa oli paljon palkattuja car babe-tyyppisiä tyttöjä hyyyvin niukoissa vaatteissa koristeina ja miksi vanhojen autojen hallissa oli paljon fiftari- ja pin up- tyyppistä pukeutumista? Mikä tekee erään aikakauden autoilijanaisista vahvoja toimijoita ja toisessa ääripäässä oli sitten kiiltävät autot ja naiskoristeet, joiden pukeutumisen ainoa hyvä puoli taisi olla ettei ainakaan päässyt tulemaan kuuma? Miksi autot ja naiset kuuluvat yhteen ja mitä lisäarvoa se vähäpukeinen nuori nainen tuo automessuille?

Kuitenkin se kävijäporukka tuntui olevan enemmän kiinnostunutta autoista, ei niistä tytöistä. Ei ne varmasti ketään häirinneetkään? Jäin oikeasti vähän miettimään että mistä tuo on lähtenyt liikkeelle ja mikä se juttu oikein on?

Ne fiftarityypit oli kyllä huikeita! Olin oikeasti tosi vaikuttunut siitä pukeutumisesta, viimeistellyistä tyyleistä ja koko kulttuurista. Ihan uusi juttu mulle.

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat