Kirjoitukset avainsanalla tortellinit

Eilenhän juuri kirjoitin, että marraskuun pimeyteen voi vedota kaikissa tapauksissa. Asia pitää paikkaansa myös keittiössä, jossa ei aina jaksa hirveämmin touhuta. Voin antaa loistavan vinkin tällaisiin päiviin. Pastavuoka, jonka aktiiviseen kokkaukseen menee kymmenisen minuuttia ja joka maistuu ihan siltä, että joku italialainen pulska matriarkka olisi kokannut sitä puolitoista vuorokautta lyöden välillä perheen maistiaisia kaipaavia jäseniä puukauhalla sormille.

Osta

-valmistortellineja (ne pinaatti-ricotta-täytteiset on todella jees)
-purkki Muttia
-laadukkaita valmislihapullia (itselläni oli Kivikylän chililihapullia)
-basilikaa
-mozzarellaraastetta

Kaada Mutti kattilaan, lisää sokeria, suolaa, vaaleaa balsamicoa jos löytyy, valkosipulia ihan reippaasti ja vähän mustapippuria. Keittele kymmenisen minuuttia. Keitä samaan aikaan toisessa kattilassa tortellinit valmiiksi, pari kolme minuuttia riittää.
Voitele vuoka, kaada pohjalle hieman tomaattikastiketta. Lado vuokaan vuorotellen tortellineja, lihapullia, kaada tomaattikastiketta ja ripottele juustoraastetta välillä sekaan.
Ripottele loput juustot vuoan päälle, työnnä koko komeus uuniin. 175 astetta ja 25 minuuttia tekee taikoja ja ehdit samalla ottaa pienet torkut. (Pyydä jotain valveillaolevaa perheenjäsentä herättämään kun ruoka on valmis eikä ole pahitteeksi jos hän hieman valvoo uunia samalla.) Ripottele basilikahakkelusta vuoan päälle ja syö.

Tästä muuten riittää pariksi päiväksi lounastakin ja maut vain syvenevät päivien mittaan. Tämä ruoka on arkiruokien top-listan kärkipäässä, lupaan! Hirveän hyviä kuvia tästä ei saa, onhan tämä ihan sellainen perinteinen vuokaruoka. Mutta maistuu hyvältä silti!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat