Kirjoitukset avainsanalla Piirrä ja arvaa

Lautapelit on maailman parasta ajanvietettä JOS pelaajat ovat hyvällä tuulella ja levänneitä. Muussa tapauksessa (ja kovin voitonhimoisten ihmisten kanssa pelatessa) ne kannattaa unohtaa kokonaan.
Meillä on pelattu viime aikoina hirveästi, tässä siis lautapelivinkkejä!

 

1. Callisto. Kaikille ysäriteineille tuttu Tetris-lautapelimuodossa. Ihan huikea. Lapseni ei suostu enää pelaamaan tätä kanssani, koska ”sä jäät aina ihan koukkuun siihen”.

 

2. Afrikan tähti. Oikeasti kiva ja iisi, sopii monenikäisille ja on lyhyempi kuin muistelisi. Suositus!

 

3. Uno. Kiva korttipeli, vaikkakin unohdat melkein joka kerralla huutaa Uno! ja menetät näin ollen voittomahdollisuutesi. Sopii monenikäiselle, sopivan pituinen nopeaksi peliksi.

 

4. Skipbo. Melkein kuin Uno mutta vielä kivempi. Pelin pituutta voi säädellä jaettavien korttien määrää säätämällä. Sopii koko jengille iästä riippumatta. Hauska!

 

5. Cluedo. Ihan parasta viihdettä dekkarifaneille. Hienot hahmokuvaukset ja kiva pelilauta. Suosikkipeli, koska olen tähän mennessä voittanut joka pelin joka ollaan pelattu. Hahaa.

 

6. Twister. Saa kaikki lihakset revähtämään ja perheen  alaikäisen kuvaamaan äidin peliliikkeitä puhelimen kameralla. Sitä ähinän määrää! Twisteröintini saattaa kohta nousta viraaliksi.

 

7. Muuttuva labyrintti. Strategiapeli, joka sopii lapsellekin. Ideana on päästä etsittävien juttujen luokse mahdollisimman nopeasti. Kanssapelaajat voivat häiritä suoritusta.

 

8. Kimble. Muistutus siitä, miksi ennen oli kaikki paremmin. Kukaan ei unohda sen noppapallon ääntä. Hieman tylsähkö, kuten kaikki asiat ennen olivat.

 

9. Piirrä ja arvaa. Mahtava peli, aiheuttaa huutamista ja hikeä. Yritä piirtää revontulet niin että kaikki ymmärtävät. Piirrä kettu ja saa koko perheen ihmetys osaksesi. (NO HALOO! KETTU REPOLAINEN!)

 

10. Ubongo. Varmaan ihan mielettömän kiva peli, hieman Tetris-viitteitä tässäkin. Ei vaan olla kahteen vuoteen pystytty selvittämään mikä niiden timanttien funktio on, joten ei olla pelattu. Vinkkejä kellään?

 

11. New York 1901. Voitti vuoden lautapelipalkinnon vuonna 2015. Meillä ei ole vielä toistaiseksi kukaan ymmärtänyt mitään niistä säännöistä joten ei olla pystytty pelaamaan. Huoh.

Kommentit (3)

MM1977
2/3 | 

Meillä pelataan paljon Ubongoa! Minusta säännöissä on ihan hyvin selitetty timanttien käyttö :) Tarkoitus on siis kerätä mahdollisimman paljon saman värisiä timantteja. Ensimmäisenä kentän selvittänyt saa liikkua ukollaan punaisella alueella 0-3 askelta ja siltä riviltä mihin jää ottaa kaksi ensimmäistä timanttia. Toisena kentän selvittänyt liikkuu 0-2 ruutua ja ottaa kyseiseltä riviltä kaksi ensimmäistä timanttia jne. Tämä käydään siis läpi jokaisen kentän suorituksen jälkeen.

Hana1999
3/3 | 

Lautapelit on maailman parasta ajanvietettä JOS pelaajat ovat hyvällä tuulella ja levänneitä. Muussa tapauksessa (ja kovin voitonhimoisten ihmisten kanssa pelatessa) ne kannattaa unohtaa kokonaan.
Meillä on pelattu viime aikoina hirveästi, tässä siis lautapelivinkkejä http://www.girlsgogamess.org/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat