Kirjoitukset avainsanalla karkkiremmit

Ensimmäinen kerta ikinä, kun olen alkanut miettiä jouluisia karkkilahjoja LOKAKUUSSA.
No, lumikin tuli jo maahan joten tämä pieni joulufiilistely sallittakoon.
Mansikkaremmien tekeminen on todella helppoa, mutta vie kuitenkin neljä-viisi päivää aikaa.

Tarvitset

 

n. 1 dl mansikkasosetta (itse tein tämän jäisistä blenderissä), mutta jos käytät valmista niin vähennä sitten sokerin määrää
10 liivatelehteä
1 dl sokeria
0,5 dl siirappia (jos menet varta vasten ostamaan siirappia tätä varten niin osta vaaleaa, tummallakin onnistuu)
1,5 dl vettä
0,5-1 tl sitruunahappoa (löytyy maustehyllystä)

viimeistelyyn tarvitset

 

1 dl sokeria
1-2 teelusikallista sitruunahappoa (aloita varovasti ja lisää sitten maun mukaan)


Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Laita mansikkasose kattilaan, lisää sokeri, siirappi ja vesi. Anna kiehua 3-5 minuuttia.
Lisää sitten liivatelehdet, joista olet puristanut ylimääräiset vedet pois.
Sekoita tasaiseksi.


Levitä seos kahdelle leivinpaperille hyvin ohuiksi kerroksiksi (voit toki käyttää vain yhtä, mutta meillä ainakin ensimmäisestä erästä tuli paikoittain liian paksua). Anna laattojen levätä kylmässä 2 vuorokautta.
Meillä nämä olivat parvekkeella eikä kosteus näyttänyt tekevän mitään haittoja. Tärkeintä on saada seos levitettyä hyvin ohueksi.

Sekoita parin päivän päästä sokeri ja sitruunahappo laakeassa vuoassa. Leikkaa mansikkalaatta remmeiksi ja pyörittele remmit vuoassa.
Anna niiden kuivua pari päivää viileässä levitettynä uudelle leivinpaperille. Mitä kuivemmiksi nämä saat, sen parempi.

Jos et syö heti, säilytä näitä rasiassa jossain kuivassa ja viileässä paikassa.
 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat