Nämä täydelliset bagelit syntyvät Muutaman Vaiheen jälkeen, mutta se säätäminen kyllä kannattaa, vannon!

Kuuteen pienehköön tai kolmeen isoon bageliin tarvitset

25 g voita
1 1/4 dl maitoa
1 rkl sokeria
1 tl kuivahiivaa
1 muna
ripaus suolaa
250 g jauhoja
 

unikonsiemeniä koristeluun, voit jättää poiskin

Sulata voi kattilassa, lisää maito. Ota kattila pois liedeltä ja lisää sokeri. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Kyllä, lisää kuivahiiva nesteeseen vaikka todennäköisesti kotitalousopettajasi (minulla Irma-niminen) kielsi ehdottomasti näin tekemästä.

Anna nesteen huilia siihen asti, että se kuplii hieman. Minulla meni tähän n. 10 minuuttia.
Lisää sitten munanvalkuainen (säästä keltuainen voiteluun!), suola ja jauhot. Vaivaa n. 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin. Voi, tuo käsinvaivaaminen auttaa kyllä monenlaiseen tunnetilaan! Taikinasta pitäisi tulla kiinteä, kaunis pallo.
Anna taikinan nousta n. tunnin, eli siis vähintään kaksinkertaiseksi.

Tee taikinapallosta kuusi tasakokoista palaa. Vaivaa niistä pyöreitä sämpylöitä, työnnä sitten sormi keskelle sämpylää ja pyörittele pari kertaa. Anna nousta vielä puolisen tuntia.

Laita vettä kiehumaan isoon kattilaan ja varaa lähelle leivinpaperitettu uunipelti ja reikäkauha. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kun vesi kiehuu, nosta bagelit kiehumaan YKSI TAI KAKSI KERRALLAAN. Keitä n. puoli minuuttia per puoli, käännä sitten ja nosta sen jälkeen pellille.

Voitele munankeltuaisella ja ripottele hieman unikonsiemeniä päälle. Myös seesaminsiemenet taitaa toimia tässä?

Paista n. 20 minuuttia kunnes bagelit ovat täydellisen kullanruskeita. Saat itse määrittää sen täydellisyyden, haha.

Anna jäähtyä, täytä ja syö. Tuorejuusto-kylmäsavulohi toimii näissä hienosti, mutta vain taivas on rajana!

Nyt tämä bagelinleipoja lähtee uimaan, tule mukaan! Tarjolla n. kuusiasteista vettä, ei saunaa eikä muitakaan mukavuuksia, mutta jälkikäteen olo on ihana. Joko tulet?
 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat