Tämä leipä sopii mainiosti ihan pelkiltään syötäväksi iltapalapöytään, keiton kylkeen tai vaikka salaatin kanssa illanistujaisiin.

Basilika-boston

25 g tuorehiivaa
2,5 dl kylmää vettä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita
1 sitruunan raastettu kuori
tuoretta basilikaa
suolaa
kananmuna

Murustele hiiva ja sekoita se kylmään veteen. (Kyllä, vastoin kaikkia vanhoja ohjeita juurikin kylmään veteen.) Sekoita joukkoon hunaja, suola ja vehnäjauhot. Minulla meni n. 5 dl jauhoja. Vaivaa hetken, sen verran että taikinasta tulee pehmeä mutta jämäkkä pallo. Anna taikinan nousta 1,5 h.

Sekoita silputut basilikanlehdet, suola ja raastettu sitruunankuori pehmeään voihin.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli se levyksi. Levitä yrttivoi taikinan päälle tasaisesti ja kääri taikina rullalle.
Pilko rulla tasakokoisiksi siivuiksi ja aseta kierteet voideltuun vuokaan.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja anna leivän nousta liinan alla sen aikaa kun uuni lämpenee.

Paista n. 20-30 minuuttia. Jos paistat leivän irtopohjavuoassa, kannattaa vuorata vuoka leivinpaperilla tai laittaa joku vuoka uuninpohjalle.

Itsehän pesen tässä juuri uunia, sattuneesta syystä. ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat