Uusimmassa Glorian ruoka&viinissä oli Junior Master Chef-voittaja Otto Leskisen mainio Benedictin leipä- vinkki, ja siihen piti toki heti tarttua. Miten briljanttia löytää kaikki herkut samalta lautaselta!
Itse jätin alkuperäisen reseptin pinaatit, sienet ja bearnaisen väliin (koska nopeus oli ystävä sinä aamuna kun näitä tein) mutta uppomunalla, lohella ja parsalla pääsee jo pitkälle.
Ja hei nämä leipäviipaleet paistetaan sitten voissa. Ja sillä pääsee erityisen pitkälle.

Tähän herkkuun tarvitset

vapaan aamun (hats off sille joka tekee tätä kiireisenä arkiaamuna!)
pari viipaletta kunnon maalaisleipää/syöjä
muutaman kylmäsavulohiviipaleen/syöjä
parsaa/lehtikaalia/tai mitä tahansa vihreää
1 muna/syöjä
n. 0,5 dl etikkaa uppomunien keittämiseen
hieman voita

Tarvitset myös hieman samanaikaisuutta, eli organisointikyky hommiin myös!


Keitä ensin parsa. Laita sitten pannulle hieman voita ja leipäpalat siihen paahtumaan. Paistele niitä muutama minuutti/puoli, niin että niistä tulee rapeita, herkullisia ja noh, syntisen herkullisia.
Valmista uppomuna, sen keittämiseen löydät ohjeen täältä.

Levitä kylmäsavulohta leipien päälle, lisää sitten uppomuna. Minä tein vain yhden munan/syöjä, mutta voit toki tehdä niitä molemmille leiville. Tämä kuitenkin oli jo aika tuhti aamiainen joten myös minunkaltaiseni aamunälkäinen pärjäsi tällä oikein mainiosti iltapäivään asti.

Levitä parsat/vihreät lautaselle tai leivän päälle ja sitten vain antaa palaa.

Laitoin aamulla hapanjuuren tekeytymään, joten sunnuntaina tässä taloudessa saatetaan syödä noita leipiä itsetehdyn maalaisleivän päällä. Viiden vuorokauden odotteluaika ei ole MITÄÄN sen rinnalla, miten hyvää itsetehdystä hapanjuurileivästä tulee.
Ohje tulossa, mutta ei ennen sunnuntaita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat