Perheemme toinen koreahuumaruoka oli bibimbap eli ihana korealainen kulhoruoka. Tämäkin syntyi nopeasti työpäivän ja harrastusten välissä, vaikka resepti ensin näytti hieman säätämiseltä. Mutta eih, nopeaa oli ja maistui hyvältä.

Neljään annokseen tarvitset

250 g kanajauhelihaa
2 valkosipulinkynsi
1 sipuli
2 rkl soijaa
4 dl keitettyä basmatiriisiä
kimchiä
pari kourallista vuonankaalia
silmusalaattia
seesamiöljyä ja seesaminsiemeniä
(gochujang-chilitahnaa)

Silppua sipuli ja valkosipuli, paista jauheliha ja sipulit kypsiksi. Mausta jauheliha soijalla. Keitä riisi samaan aikaan.
Kaada kulhoon tai kulhoihin hieman seesamiöljyä ja lusikoi riisiä sen päälle. Kasaa annokset niin, että ainekset ovat vierekkäin.
Ripottele annosten päälle seesaminsiemeniä ja mausta vielä soijalla jos makua ei ole riittävästi. Jos haluat, voit lisätä annokseen vielä hieman gochujang-chilitahnaa, mutta meillä mentiin ilman.

Ihanaa marraskuuta sinne!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat