Okei sori tuota ruokalajin nimeä! Pidin englannin mukanaan tuomasta sanaleikistä. :) Voit kuitenkin mainiosti kutsua näitä juustoisiksi kesäkurpitsapihveiksi.

Nämä pihvit on käteviä siksikin, että voit laittaa niihin suurin piirtein kaikkea mitä jääkaapista löytyy. Hävikkiviikkoa vietetään syyskuun puolessa välissä, kannattaa siis jättää näiden kokkaaminen sinne.

Tarvitset

kesäkurpitsan
pari pientä perunaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 munan
mustapippuria
juustoraastetta maun mukaan (laitoin itse n. 80-90 g eli pussin pohjalle jostain muusta ruoasta jääneet jämät)
auramurua/halloumia/vuohenjuustoa/fetaa/parmesania...

Huom: ihan oikeasti voit laittaa näihin vaikka sipulia, valkosipulia, lehtikaalia, varhaiskaalia, porkkanaa.. mitä vain. Voit mainiosti jättää juuston poiskin, mutta ne tuovat hommaan mukaan kivaa kipakkaa makua ja hieman myös ruokaisuutta. Jos et käytä juustoa, lisää kesäkurpitsaraasteeseen suolaa heti valuttamisen jälkeen.

Raasta kesäkurpitsa ja peruna raastimella. Paista niitä hetken aikaa pannulla tai sitten valuta siivilän kanssa jääkaapissa n. tunnin ajan. Joka tapauksessa: siitä kesäkurpitsasta täytyy saada ylimääräinen neste ulos, muuten pihvit eivät pysy koossa.

Lisää valutettuun kesäkurpitsa-perunaseokseen hieman vehnäjauhoja, yksi muna, mausteet (niitäkin voit käyttää ihan mieltymyksiesi mukaan) ja juustot. Itse käytin mozzarellaraastetta ja auramurua, niitä kun sattui edellisten kokkausten jälkeen löytymään jääkaapista.

Sekoita taikina tasaiseksi ja paista pannulla rapeiksi ja kypsiksi.

Voit syödä näitä ihan ilman mitään höysteitäkin, itse söin pari ensimmäistä ruisleivän välissä hampurilaistyyliin. Seuraavana päivänä lounaaksi lämmitetyt eivät tietenkään olleet enää rapeita, mutta hyviä siltikin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat