Kokkasin tätä ihanaa fattoushia lauantaina ja kirjoitin Instagramiin reseptin saapuvan blogiin heti kun herään päiväunilta.
No, nyt on TIISTAI. Päiväunet ei ole ihan kestäneet näin kauaa (marraskuusta huolimatta), mutta kaikenlainen ihana marraskuinen hyggeily on kyllä ollut valloillaan. Sattuipa tähän väliin vielä yksi arkivapaapäiväkin ja näin valoa! Ja siis ihan oikeasti auringon! Heinäkuiset kesälomat pitäisikin ehkä siirtää suoraan marraskuuhun?

No, tässä tulee kuitenkin oma versioni fattoushista eli tuosta Lähi-Itä-viboja sisältävästä leipäsalaatista. Mieti vaikka caesaria tai panzanellaa. Voitko vielä väittää ettei parhaat salaatit synny leipäjämistä?

 

 Tarvitset

lehtikaalia ja/tai vihreää salaattia
kirsikkatomaatteja
kurkkua
halloumia
granaattiomenan siemeniä
naan-leipä/pita-leipä
sumakkia
hieman öljyä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele lehtikaali ja revi siitä lehdet irti. Levitä lehtikaali pellille leivinpaperin päälle, ripottele hieman öljyä päälle ja mausta suolalla. Lehtikaali imee suolan tooodella tehokkaasti, joten aloita varovasti.

Kuutioi leipä, laita se kulhoon ja ripottele hieman öljyä päälle. Lisää 1 tl sumakkia ja sekoita hyvin. Jätä leipäkuutiot maustumaan kulhoon.
Kuutioi/viipaloi halloumi ja paista se öljyssä. Kun halloumi on paistettu, kaada ne lautaselle odottelemaan ja paista leipäkuutiot samalla pannulla.
Halkaise granaattiomena ja hakkaa siitä siemenet irti (tiskiallas, esiliina ja kaulin, vinkki vapaasti käytössä ;)).

Kokoa salaatti, lisää paahdetut leipäkuutiot päällimmäiseksi ja sitten vain nauttimaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat