Muistatteko niitä ihania Fazerin suklaanappeja, joita myytiin ainakin joskus 80-luvulla ja joita ainakin meidän äiti käytti kakkujen koristeluun?
Ne tuli mieleen tänään, kun kuulin nuorehkon isoäidin ja lapsenlapsensa keskustelevan niistä kassajonossa.

Meillä ei syöty hirveämmin karkkia tai juotu limsaa, olihan äitini jo silloin terveellisen ruoan kannattaja. Muutamia herkkuja meiltä kuitenkin aika usein löytyi. (Eikä muuten kannata olla pahoillaan tuosta vähäkarkkisesta lapsuudestani, olen kompensoinut asiaa aikuisiällä.)

1. Fazerin suklaanapit. Niitä löytyi etenkin juhlakaudella kun oli leivontaa luvassa. Niillähän äiti koristeli kakkuja ja epäilen, että aika usein myös söi niitä. Salaa. Näitä säilytettiin keittiön maustekaapissa mausteiden takana heikossa piilopaikassa.

2. Se punakääreinen taloussuklaa. Sitä käytettiin leivontaan ja sitä löytyi tuolta samasta paikasta kuin suklaanappejakin. Sitä tuli varastettua viimeisessä hädässä, jos koko talosta ei löytynyt mitään muuta herkkua.

3. Lakuja. Niitä yksittäispakattuja lakupötköjä. Näitä löytääkseen kannatti ratsata keittiön reseptilaatikko, äidin sälälaatikko tai käsilaukku. Melkein aina löytyi.

4. Hopeatoffee. Hopeatoffeet olivat äidin suurta herkkua, ja niiden piilottamiseen hän näki suurta vaivaa. Yleensä Hopeatoffee paljastui vain satunnaisista karkkipapereista (olivat kuulemma löytyneet käsilaukusta, mutta mikään käsilaukku ei voi piilottaa sisäänsä Hopeatoffee-papereita niin usein). Mikä parasta, näitä sai yleensä ostettua laskettelurinteen kahvilasta.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Eikä pysy edelleenkään namut piilossa. Kun lapset tulevat, he ratsaavat heti piiloni.

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016
2/2 | 

Mulle on enemmän jäänyt mieleen jäätelöt lapsuudesta. Sellainen, jonka sisällä oli sininen purkkaa sisältävä muovitikku oli tosi hyvää varhaisessa lapsuudessa ja sitten joku kirsikkatuutti oli ihan tajunnan räjäyttävää joskus 8-vuotiaana. Mut mitähän karkkia mä oon sit syönyt?? Oon kuitenkin erittäin tunnettu sokerihiiri. ????

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat