Myönnän heti tähän alkuun, että nämä burgerit vaativat Vaiheita. Lupaan kuitenkin näiden olevan kaikkien vaiheiden arvoisia, joten ei muuta kuin asennehattu päähän ja kalaan. Minä, joka en siis omista onkea, kävin hakemassa oman kalasatsini Reko-ruokapiiristä, mutta Prisman kala-allas kelpaa myös mainiosti. Kunhan nyt siis saat jostain kalamassaa tai kalaa, jonka jauhat massaksi. Omassa valmiissa massassani oli kuhaa ja haukea, mutta nämähän syntyvät vaikka savulohesta jos muuta ei ole tarjolla.

Kaikenkaikkiaan tarvitset

kalamassaa
tilliä
1 dl kuohukermaa
1 muna
hampurilaissämpylöitä
punasipulin
suolaa
sokeria
punaviinietikkaa
salaattia
kurkkumajoneesia

Siivuta puolet punasipulista, laita kiekot kulhoon ja ripottele hieman suolaa ja sokeria päälle. Kaada punaviinietikkaa sipulin joukkoon niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Ei ole ihan niin tarkkaa sen määrän kanssa. Sekoita niin että etikka ja sipulit koskevat toisiinsa kauttaaltaan. Laita sipulikulho jääkaappiin.

Pilko loput sipulista pieneksi hakkeeksi, pilko myös tilli. Minulla oli n. kourallinen tilliä. Lisää hakkelukset kalamassaan ja heitä perään myös suolaa ja tarvittaessa mustapippuria. Nyt tulee tärkeä juttu: kalamassan sekaan pitää tässä vaiheessa kaataa kerma ja rikkoa muna, mutta jos massa on lämmintä, tuloksena on munakokkelia ja kermakokkareita. Pidä siis huolta siitä, että massa on melkein jäistä. Kun massa on valmista, sekoita se huolellisesti.
Laita sitten voita pannulle, muotoile massasta pihvejä ja paistele rauhallisesti kypsäksi asti.

Lämmitä sämpylät rapeiksi (leivänpaahdin tai erityisesti leipägrilli on ystävä), kasaa hampparit ja nautiskele.
Ihan just näin hyvältä maistuu ruoka, jonka valmistukseen on käytetty voita ja kermaa. ;)


Onnellista pääsiäistä ystävät!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat