Tänään tänne piti ilmestyä vaikka mitä ihanaa indonesialaista ruokaa, koska eilen olin pitkään odotetulla indonesilaisen ruoan ruokakurssilla. ( Siis aina kannattaa ostaa syntymäpäivälahja itselleen!)
Olipa kiva kokemus! Niin se saattaa kuulkaa Indonesia muuttaa tänne Hämeeseen ihan tuosta noin vain ja perunat ja ruskea kastike vaihtuu gado-gadoon, keltaiseen riisiin ja baladoon..

Nyt kuitenkin viikonloppuna jostain napattu flunssa yrittää hyppiä nenille. Epäilen ettei se todellakaan ymmärrä kelle yrittää nyt näsäviisastella, ja siksi hyökkäsinkin kovalla ylivoimalla vastaan. Inkivääriä, valkosipulia, chiliä.. haha, katsotaanpa ketä naurattaa parhaiten!

Tähän flunssanpoistorendangiin käytin Valion uutta mifujauhista, mutta jos liharuoat on sun juttu, käytä ihmeessä vaikka jauhelihaa, kanaa, lihaa.. mitä vain. Jos käytät niitä, paista ne kypsäksi heti kun olet tehnyt tuon maustetahnan. Sen tekeminen on muuten superhelppo homma, joten älä luovuta vaikka näyttääkin säätämiseltä. Itsehän vastustan kaikkea turhaa säätämistä (ja kirjoitan sen tännekin kerran viikossa!), joten jos minä tämän teen, kuka tahansa rauhallisemmalla luonteenlaadulla varustettu pystyy siihen. Sitten hyökkäykseen ja flunssa matalaksi!

Neljään rendang-annokseen (tai no kolmeen tai kahteen, koska tämä on ihan superhyvää!) tarvitset

250 g mifujauhista (tai noita edellä mainittuja korvikkeita)
1 normaali punasipuli tai 3-4 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä (itse käytän yhden kokonaisen solo-valkosipulin, eli siis sen yksikyntisen koska tähän ruokaan haluan potkua)
1-2 punaista chilipalkoa (voit hätätilassa korvata srirachalla tai muulla chilikastikkeella, laita ensin puoli ruokalusikallista ja maistele. Ole tosi varovainen jos käytät gochujangia!)
1-2 cm pala tuoretta inkivääriä
1 rkl kurkumaa
1 tl mustapippuria
2 rkl sitruunanruohotahnaa
2 rkl rypsiöljyä

200 ml kookosmaitoa (voit käyttää sen isommankin purkin, minä tykkään tästä vähemmän juoksevana)
1 rkl soijakastiketta
4 kaffirlimetinlehteä
2 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa

riisiä syöjien määrän mukaan

Jos käytät jotain lihatuotetta, kypsennä se nyt.
Tee sen jälkeen maustetahna. Pilko sipuli (ei tarvitse hienostella, sauvasekoitin astuu kuvaan kohta) ja chili pieneksi. Raasta sekaan valkosipuli ja inkivääri. Lisää kurkuma, mustapippuri, sitruunanruohotahna ja rypsiöljy. Vetele sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi.
Kaada tahna pannulle ja paahda sitä hetki. Jos olet flunssainen, mene ihan siihen hellan eteen hengittelemään. ;)
Lisää sitten mifujauhis tai kypsentämäsi liha. Kaada mukaan kookosmaito ja soijakastike, lisää fariinisokeria (tai 1 rkl normisokeria) ja limetinlehdet. Minä tein omani ilman, niitä kun ei ollut ja olen flunssan vankina täällä kotona.
Hauduttele puoli tuntia, keitä riisi tällä välin.


Kasaa ruoka lautaselle, kömmi takaisin peiton alle nenäliinapaketin välittömään läheisyyteen ja voivottele flunssaista oloa.
Sitten syö ja tajua, että hei sullahan on asiat oikeasti oikein hyvin. Ja flunssa pelästyy tästä varmasti.


Halaus flunssapotilaille ja teille, jotka olette vielä välttyneet!



 

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat