Rakastan gambas pilpil-makuja! Reipas valkosipuli, chili, katkaravut.. nam. Gambas pilpil pitäisi nauttia hieman eri tavalla, mutta nämä maustetut katkaravut sopivat mainiosti kesäillan iltapalaleivän päälle. Tässä versiossa minulla on Polarbrödin kaurapalaa, mutta kyllähän se Kaikkein Oikein versio syntyisi rapeaksi paahdetusta maalaisleivästä.

Tähän iltaherkkuun tarvitset

-haluamaasi leipää
-katkarapuja
-tuoretta punaista chiliä
-puolikkaan limen mehu
-valkosipulia
-öljyä paistamiseen
-salaatinlehti/syöjä
-pari kirsikkatomaattia/syöjä

Sulata katkarapuja hieman mikrossa. (Tämä ei ole pakollinen vaihe, mutta minä tykkään pitää paistoajan ihan lyhyenä.) Silppua valkosipuli ja chilinpuolikas, halkaise lime. Lämmitä öljy pannussa ja laita valkosipuli ja chili öljyyn sihisemään. (Älä polta valkosipuleita, joten nopeus on tässä vaiheessa valttia!) Purista sitten puolikkaan limen mehu sekaan. Lisää katkaravut, kääntele muutaman kerran (pannun täytyy olla kuuma) ja homma onkin sillä valmis. Ota pannu pois levyltä ja kaada katkikset lautaselle.

Kokoa leipä aloittamalla salaatinlehdellä ja lisää katkikset.

Näitä katkarapuja voit hyvin syödä pastan tai riisin kanssa tai vaikka salaatissa. Oma valinta siis, hyvältä ne maistuvat joka tapauksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat