Kevään ensimmäisen pitkän fillarilenkin jälkeen nälkä oli sellainen, että naapurin kissakin näytti jotenkin.. herkulliselta? En uskaltanut jatkaa tätä ajatusta pidemmälle, ja koska edelleen naurattaa ihan älyttömästi se eräs kohtaus Madagascar-nimisestä lastenleffasta, päädyin kuitenkin sitten ruisleipään ja höysteisiin.
Uppomunien tekeminen kuulostaa ihan uskomattomalta säätämiseltä, mutta oikeasti se on helppoa, nopeaa ja paljon vaivattomampaa kuin esimerkiksi kananmunan paistaminen tai oikean keittoajan kyttääminen.

Tarvitset

kananmunan
hieman etikkaa
vettä
kattilan
kauhan

Eli kyllä, myös tarveainelista on melkoisen lyhyt.
Laita vesi kiehumaan. ÄLÄ LAITA SUOLAA KATTILAAN. Mittaa n. puoli desiä etikkaa kattilaan. Keitä etikan maku pois vedestä (minä käytän siihen muutaman minuutin), riko sitten kananmuna kuppiin (keltuaisen pitää pysyä ehjänä). Kun nämä valmistelut on tehty, tee kiehuvaan veteen pyörre puuhaarukalla. Kippaa kananmuna pyörteeseen ja keitä kaksi minuuttia.
Nouki uppomuna kauhalla vedestä. Laita se leivän päälle tai minkä ikinä kanssa sen aiot syödä.


Kyllä. Nyt se on valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat