Jostain syystä meille ostetaan tomaatteja jokaiselta kauppareissulta. Kuten myös kurkkua. Tomaattien ja erityisesti kalliiden kirsikkatomaattien kohdalla saattaa välillä käydä niin, että jääkaapista löytyy sitten niitä avattuja, puoliksisyötyjä rasioita, joissa on jo hieman nahistuneita tomaatteja. Ja sehän ei siis käy päinsä, että ruokaa heitettäisiin roskiin.
Jos siis kaupassakäyntitapoihisi kuuluu samankaltaista tomaattimysteeriä kuin meillä, tässä hyvä vinkki torjua hävikkiä.

Tarvitset

nahistuneita tomaatteja, erityisesti niistä pikkutomaateista tulee hyviä uunissa
hieman oliiviöljyä
suolaa
sokeria
valkosipulia
rosmariinia tai timjamia (ilmankin pärjää)
mausteita kuten esim. mustapippuria, kuivattua oreganoa..

Laita uuni lämpiämään 125 asteeseen. Leikkaa nahistuneet kirsikkatomaatit kahtia. Jos niissä on hirveästi siemeniä, poista suurimmat. (Itse en yleensä jaksa/viitsi.)
Levitä tomaatit pellille leivinpaperin päälle ja ripottele niiden päälle oliiviöljyä. Sokeroi tomaatit ja sen jälkeen suolaa ne.

Voit laittaa tomaattien päälle myös muita mausteita. Voit laittaa pellille tomaattien väliin myös valkosipulin kynsiä ja yrttejä, timjami ja rosmariini toimivat hyvin.

Anna tomaattien kuivua uunissa pari tuntia. Anna jäähtyä ja pakkaa mahdollisimman ilmatiiviiseen purkkiin. MInä käytän yleensä ihan normaalia pakasterasiaa josta lasken ilmat pois. Meillä kyllä kuluu nämä hirveän nopeasti, pilaantumisriski on siis minimoitu.

Uunikuivattuja tomaatteja voit käyttää salaatteihin, couscousiin, tabboulehiin, leivän päälle... Tai sitten voit käydä napsimassa niitä sieltä purkista suoraan, ovat nimittäin melkoisen hyviä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat