Istuin eilen illalla mummolan pihalla vilvoittelemassa saunan jäljiltä. Maalla kun olin, ainoat äänet olivat lintujen laulu ja tuulen humina puissa.
Aurinko oli jo pikkuhiljaa laskemassa ja pahin helleaalto helpotti otettaan. Se pieni hetki lauantai-illassa tuntui ihan pieneltä lomalta. Pehmeät puusaunalöylyt taitaa olla se maailman paras rentouttaja?
Sisällä mummo teki tälle ihan kohta nelikymppiselle lapsenlapselleen kylmäsavulohileipää ja vaari taisi vielä saunoa ulos kuuluneesta kiukaan sihahtelusta päätellen.

Noihin hetkiin sisältyy jo pientä haikeutta ja luopumisen pelkoa. Sellaista, että tekisi mieli painaa jokainen ääni, tuoksu ja hetki syvälle mieleen. Muistaisinpa tuon onnellisen saunahetken aina.

Tämä ihana mansikkasalsa sopii mainiosti myös hieman vilkkaampiin tilanteisiin kuin saunominen. Tästä saa muuten tehtyä myös margarita-pohjan, joten nappaahan vinkki jos suunnittelet grillibileitä kesälle!

Tarvitset

vesimelonin
puoli litraa mansikoita
muutaman mintunlehden

Pilko vesimeloni kuutioiksi, pistä kuutiot pakkaseen tunniksi tai pariksi. Pilko mansikat ja sekoita ne kohmeisiin vesimelonikuutioihin.
Sekoita minttu mukaan ja lusikoi menemään, mielellään nurmikolla auringosta nauttien. Jos teet tästä juomaa, tarvitset myös esim Spritea/kivennäisvettä ja sitten niitä margarita-aineksia. Vetele seos sileäksi sauvasekoittimella ja käytä mieleisiäsi vahvikkeita.
 

Myöhemmin illalla ajelin mummolasta maalta takaisin kaupunkiin ja ihmettelin miksi ihmeessä niin tein. Jippii helteet ja kerrostaloasuminen!
Ehkäpä ensi yönä taas nukun ja ensi viikolla voisi jo kokatakin jotain Oikeaa. Siihen asti: halaus sun iltaan, hyvää alkavaa viikkoa ja jos omistat ilmalämpöpumpun, vuokraisitko minulle unipaikan sen alta? ;)
 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat