Vielä ennen joulua ehtii hyvin herkutella jollain vähän vähemmän jouluisella! Nämä donitsit ovat helppoja tehdä ja katoavat niin kotona kuin töissäkin kahvipöydästä hyyyvinkin nopeasti.
Plussaa siitä, että näitä ei tarvitse paistaa rasvassa joten voit huoletta syödä useamman. Eikun.. hmm..

Donitsipellin ja vuokasprayn lisäksi tarvitset

0,75 dl öljyä
1 dl turkkilaista jugua
1 muna
0,75 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl ruokasoodaa
2,5 dl jauhoja
 

1 prk kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
hopeatoffeita (pussillinen, voit syödä loput)

Sekoita öljy, jugu ja muna keskenään. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne sitten nopeasti yhteen nesteen sekaan. Voitele vuoka öljyllä tai vuokaspraylla. Pursota taikina donitsipellille ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia riippuen donitsien paksuudesta.
Anna donitsien jäähtyä.

Mittaa toiseen kattilaan 1 dl fariinisokeria ja anna sen sulaa. Kaada sitten joukkoon 1 dl kuohukermaa ja keittele kinuskiksi. Siihen menee kiehuntavauhdista riippuen 35-45 minuuttia.
Mittaa toiseen kattilaan 1 dl kuohukermaa ja reilu puoli pussillista hopeatoffeita. Keittele lakukinuskiksi. Se valmistuu hieman nopeammin kuin tuo toinen kinuski.

Kun kinuskit ovat valmiita ja hieman jäähtyneitä (anna jäähtyä ja jähmettyä vartin, mutta älä päästä jäähtymään kokonaan) dippaa donitseja kinuskiin. Hopeatoffeedonitsit vaativat pari- kolme dippausta ja pienen jäähtymisajan siinä välillä, jotta päällysteestä tulee musta.

Koristele kinuskidonitsit esimerkiksi sormisuolalla, jotta saat donitseihin kivan suolakinuskifiiliksen.


Nämä toimivat vielä seuraavanakin päivänä mainiosti. Jos niitä siis sattuu ensimmäisen päivän jäljiltä jäämään. ;)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat