Arkiruokakin voi olla se juttu, jota töissä iltapäivällä jo vähän odottelet. Sellaisen fiiliksen saa aikaan hernepesto ja erityisesti, jos sitä yhdistelee tuorepastaan. Tähän komboon pääsi mukaan myös savulohi, koska sitä nyt vain sattui kaapissa olemaan. Uskaltaisin uhmata perinneruokavoimia väittämällä, että hernepesto on parempaa kuin normaali. Se on jotenkin niin paljon raikkaampaa? Keveydestä en uskalla puhua, koska kaikki hyvät ruoathan rakentuvat oliiviöljyn ja parmesaanin ympärille, eikö..?

Hernepestoon tarvitset

pussillisen pakasteherneitä
puolikas basilikaruukku
pari ruokalusikallista oliiviöljyä
puoli desiä parmesaania raastettuna
suolaa
pippuria
puolikkaan sitruunan mehu

Kasaa ainekset kulhoon ja surauttele tasaiseksi sauvasekoittimella. Olemassa on myös versioita, joihin tulee valkosipulia, mutta minä en tähän omaani sitä ole laittanut.

Keitä tuorepasta (tavallinenkin käy, mutta keitä se sitten suolaisessa vedessä), ja jos pesto tuntuu hirveän jäykältä, voit lisätä sinne hieman pastan keitinvettä. Minä pidän hieman jämymmästä tekstuurista ja jätän veden lisäämättä.

Sekoita pasta ja pesto yhteen, lisää lohta tai pekonimurua, raasta päälle parmesania.
MIeti, että kyllä tämä arki on ihana juttu.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat