Hoisin-possu on samalla rapeaa ja tahmeaa liharuokaa, joka sopii hienosti thai-tyylisen riisin ja rapeiden kasvisten kanssa nautittavaksi. Varaa pöytään myös servettejä!

Tarvitset

basmatiriisiä
paksoita

tuoretta chiliä
valkosipulia
hieman öljyä paistamiseen
seesaminsiemeniä (ei millään lailla pakollinen)
1,5 dl hoisin-kastiketta (jos ostat valmiina niin ainakin Spice Up- tai Blue Dragon-merkkistä löytyy kaupoista, voit toki tehdä tämän itsekin)
3 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
pienen palan tuoretta inkivääriä
porsasta

Ihan ensimmäiseksi porsaan määrittely: Minulla oli käytössä kylkisiivuja, niitä löytyi ainakin Snellmanilta. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa rasvaista osaa porsaasta ja siivuttaa sen itse.
Lihaa oli meillä n. 450 g ja se riitti oikein hyvin kolmelle joista yksi on lihan suursyöjä.

Aloita projekti muutamaa tuntia aiemmin sekoittamalla seesamiöljy, soijakastike ja hoisin—kastike yhteen. Raasta joukkoon tuoretta inkivääriä.
Sekoita kastike hyvin.
Lado lihat laakealle vadille ja kaada marinadi päälle. Kastiketta pitäisi olla tasaisesti lihojen päällä. Anna lihojen maustua jääkaapissa pari tuntia. Ei haittaa jos ne on siellä kauemminkin, ja varmaan tunnissakin jo maku tarttuu.

Kun lihat ovat valmiita, lämmitä uuni 200 asteeseen. Lado lihat pellille vierekkäin (ei päällekkäin) ja käytä kaikki marinointiastiassa oleva kastike niiden päälle.
Paista lihoja noin vartti, käännä ne ja paista vielä toinen vartti.

Keitä riisi tällä välin.
Puolita paksoit, pilko valkosipulinkynnet (käytä niitä maun mukaan) ja pilko chili ohuiksi renkaiksi.
Paahda valkosipulia ja chiliä pannulla öljyssä ja lisää paksoit. Paahda niihin kaunis paistopinta.

Kasaa annos ja nautiskele viikonlopusta!
 

Kuvassa muuten näkee miten meillä syödään, eli siis ruoat päätyvät pöytään vasta kuvaamisen jälkeen jäähtyneinä.
Totuus kuvien takana siis, haha.



 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat