Tästä piti tulla burgeriresepti, mutta sitten huomasin tekstin kulkevan kutakuinkin ”laita pihvi ja juusto sämpylän väliin” ja huomasin, ettei reseptiikka EHKÄ ole riittävän monimutkainen aukikirjoitettavaksi.
No, tässäpä sitten yleistä burgeriasiaa.. Semikasvissyöjänä arvostan kuitenkin oikein hyvää burgeria ja harvoin on sellainen tilanne, ettei sellainen hyvin tehty burgeri maistuisi. Mikäs sitten on hyvin tehty burgeri?

Minä pidän yksinkertaisuudesta. Hyvä burgeri rakentuu hyvän pihvin ja hyvän leivän ympärille. Jos mukaan saa vielä tuoreen salaatinlehden ja hyvän juustosiivun niin kaiken muun säätämisen voi jättää pois.
Itse pidän myös jostain kastikesysteemistä ihan jo pienen mehukkuuslisän vuoksi, ja voiko hampparia ollakaan ilman jotain kastiketta?

Minä teen siis pihvit ensin. Käytän rasvaista jauhelihaa ja aika vähän mausteita. En mausta lihaa kuin vasta paistovaiheessa. Yleensä vain suolaan ja pippuroin, joskus maistuu joku burgeri-rub siinä päällä. (Poppamiehellä on hyviä, kannattaa testata!)

Leivän ostan valmiina. Hmm. Kuulin kun joku voihkaisi? Ennen kuin tuomitset niin maista esimerkiksi Vaasan valmiita Herlevin hyviä hampurilaissämpylöitä. Pehmeitä, maukkaita, yksinkertaisia ja paahdettuna kivan rapsakoita.

Salaatti? Minä pidän keräsalaatista. Se on rapea ja herkullinen ja sen kanssa ei tarvitse säätää yhtään.

Entäs juusto? Minä pidän cheddarista. Voihan sinne laittaa mitä vain laadukasta juustoa, mutta koska klassikot ovat tyylikkäitä ja minä pidän tyylikkyydestä joten cheddaria tulee!

Sitten se kastike: aioli toimii. Ketsupin voi jättää pois jos tarjolla on hyvä bbq-kastike. Pääasia kuitenkin on, ettei tässä(KÄÄN) lähdetä säätämään sen enempää. Perusmaut, yksinkertaisuus, laadukkaat ainekset. Nam.

 

Kuvassa näkyvä burgeri bataattiranskalaisineen oli muuten lomani viimeinen herkkuateria. Nyt olenkin jo tiukasti (ja uupuneesti, koska tämä helle loppuu??) työn touhussa.

Ihanaa arkea sinulle joka sitä vietät, ihanaa lomaa lomalaisille! Koskas syödään burgerit?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat