En ole YHTÄÄN kakkuihminen, mutta näistä Brita-kakuista en pääse ohi. Näissä yhdistyy sesonkiajattelu ja ihan raikkaus, eikä täytteisiin tarvita kreemejä tai muitakaan hienouksia. Pohjakin syntyy yksinkertaisista aineksista ja tosi helposti.

Brita-kakkuun tarvitset

pohja:


125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl punaista maitoa

marenki:
 

2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

täyte
 

2 dl kuohukermaa
0,5 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
tuoreita marjoja (minä tykkään laittaa PALJON marjoja)

Vaahdota ensin voi ja sokeri. Erottele sitten keltuaiset ja valkuaiset ja vatkaa tähän massaan keltuaiset yksi kerrallaan. Laita valkuaiset odottelemaan marenkivaihetta. Sekoita kuivat aineet yhteen ja siivilöi ne taikinaan, lisää sitten maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Paista pohjaa 180 asteessa n. vartti.

Vatkaa tällä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Muistele niitä yläasteen kotitaloustuntien oppeja valkuaisvaahdon valmiusasteesta. ;) Levitä valkuaisvaahto esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 180 asteessa toinen vartti.

Jos syöt kakun heti, vatkaa kerma tällä välin. Perkaa marjat.

Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahdeksi samanlaiseksi palaseksi ja nosta tarjoiluvadille. Levitä puolet kermasta ja osa marjoista pohjalle ja nosta sitten toinen osa päälle. Levitä loput kermavaahdosta ja marjat tähän päälle ja tarjoile heti.

Tämä ei ole oma ohjeeni. Kuten sanoin, kakut ei ole yhtään mun juttu.. Tämä ohje löytyy kirjoitettuna omasta reseptikirjastani ja jos pitäisi veikata, olen ottanut tämän Valion jostain ohjeesta. Suurin osa näistä perinteisistä luotto-ohjeistani on Valion ohjeita. Niillä tuntuu onnistuvan aina.

Kaunista kesäpäivää!

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat