Melkeinpä rakastan kaikkia tällaisia ruokia, joissa herkkua tulee käyttämällä jotain sellaista, joka yleensä heitetään kompostiin. Naattipesto on erinomainen esimerkki tällaisesta herkusta. Eli siis jos kävit tänään hakemassa naattiporkkanoita pellosta, torilta tai kaupasta, älä heitä niitä naatteja pois!

Pariin pastan kanssa nautittavaan pestoannokseen tarvitset

3-4 porkkanan naattia
kourallinen tuoretta basilikaa
puolikkaan sitruunan mehu
puoli desiä raastettua parmesaania (no ei haittaa mitään jos menee enemmän)
ripaus suolaa jos tarvitsee
ripaus mustapippuria
puoli desiä oliiviöljyä

Kaada oliiviöljy syvään kulhoon tai kannuun. Revi naattien lehdet joukkoon. Hienonna basilikaa hieman veitsellä ja heitä ne sitten mukaan. Lisää parmesaani. Purista mukaan puolet puolikkaan sitruunan mehusta. 
Sekoita tässä vaiheessa seos sauvasekoittimella ja ala sitten maistella. Joudut todennäköisesti lisäämään vielä hieman suolaa ja tasapainottamaan makuja sitruunalla. Tämä riippuu paljon naateista. 
Mausta, maistele ja kun maku on hyvä, sekoita sauvasekoittimella ja pesto on valmista. 

Maistuu tosi hyvältä pastan kanssa, mutta voit ilman muuta käyttää naattipestoa kaikkeen sellaiseen, missä yleensäkin käytät pestoa. 

Onnellista viikonloppua sinne! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat