Vanha kunnon lasagne on niin hyvää syysruokaa. Syksyhän ihan jopa huutelee ruokaa, johon maut on saatu voimakkaiksi ja pyöreiksi pitkään hauduttamalla, ja miten kivaa sitä ruokaa onkaan odotella hyvien tuoksujen valloittaessa kodin. Voi nam!
Kuka vielä väittää, ettei syksy olisi paras vuodenaika?

Tähän lihansyöjällekin varmasti kelpaavaan lihattomaan lasagneen tarvitset

lasagnelevyjä
250 g mifu-jauhista
1 tölkki Mutti-tomaattimurskaa
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
1 lihafondi/lihaliemikuutio
2 tl hienoa sokeria
1 dl punaviiniä
1 dl vettä
hieman öljyä

1 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
1 pss juustoraastetta (minä käytän mozzarellaa)
ripaus valkopippuria

n. puoli desiä raastettua parmesaania
n. puoli desiä auramurua

PIlko sipuli pieneksi, raasta tai murskaa valkosipuli. Lämmitä öljy pannussa, kuullota sipulia hetken aikaa. Lisää valkosipuli ja sen jälkeen aika nopeasti tomaattimurska ja vesi. Hauduttele hetki ja lisää hieno sokeri. Lisää fondi ja mustapippuri, sekoita yhteen ja lisää punaviini. Hauduta kastiketta 15-30 minuuttia riippuen perheesi nälkäkiljunnan volyymeistä.
Lisää mifujauhis, sekoita, hauduta viitisen minuuttia ja nosta pois levyltä.

Laita tässä vaiheessa uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Laita toiseen kattilaan maito ja kerma. Minä laitan myös teelusikallisen voita, koska olen multitaskaaja jonka maitokastikkeet palavat helposti pohjaan. ;) Lämmitä kiehuvaksi ja lisää juustoraaste vähän kerrallaan. Juuston määrää voit mainiosti säädellä mieltymystesi tai ruokavaliosi mukaan. Sekoita kunnes juusto sulaa, mausta valkopippurilla ja siirrä pois levyltä.

Voitele lasagnevuoka hyvin. Levitä mifukastiketta pari kauhallista pohjalle. Levitä sitten yksi kerros lasagnelevyjä päälle ja lisää pari kauhallista juustokastiketta niiden päälle. Ripottele kolmasosa parmesaaniraasteesta tähän väliin ja sen jälkeen kolmasosa auramurusta.
Jatka mifukastikkeella ja toista vaiheet.

Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastike, lisää viimeiset aurat ja parmesaanit päälle.

Kypsennä uunissa n. 45 minuuttia ja anna sitten vetäytyä hetken ennen syömistä. Nauti punaviinilasillisen kanssa.
Älä huoli jos olet unohtanut pyyhkiä pölyt vaikkapa keittiön lampun päältä. Ei sinne kuitenkaan kukaan näe, ainakaan kynttilänvalossa. Jos näkee ja etenkin jos sille naureskelee, muista halata ja naura itsekin. Hyvään vinoiluun ei ihan joka päivä törmääkään. Ja sitäpaitsi, pääset varmasti kostamaan sopivalla hetkellä. ;) 

Onnellista lauantai-iltaa!



 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat