Terveiset hiihtolomalta! Päivät on olleet ihan täynnä kaikkea ohjelmaa (esimerkiksi eilen piti käydä kirjastossa ja ottaa päiväunet, huh miten kiireistä) ja hiihtokin on ollut lähinnä vesisellaista, mutta onhan tämä lomailu siis ihana juttu. 

Tämän päivän leffaeväiksi valikoitui hunajapaahdetut pähkinät ja bataattisipsit, suositus molempiin! 

 

Bataattisipsit vaativat yön yli kuivatuksen, mutta ovat vaivan arvoisia silti. Veistele juustohöylällä ohuita siivuja kokonaisesta kuoritusta bataatista. Jätä suikaleet kuivumaan talouspaperin päälle yön yli. Kuivatus tulee tehdä niin, että lastut ovat irrallaan toisistaan. Tämä kuivatus takaa sen, että sipsit ovat rapeita ja ohuita ilman että niitä tarvitsee paistaa rasvassa. 

Ripottele lastut pellille leivinpaperin päälle ja pirskota hieman öljyä päälle. Öljyä ei tarvitse paljoa. Mausta haluamallasi tavalla, itse laitoin vain merisuolahippuja. Paahda 150 asteessa reilu vartti-20 minuuttia ja anna jäähtyä. 

 

Pähkinät olivat vielä huomattavasti helpompi juttu. Sekoita maapähkinöihin hunajaa (minulla oli 250 g pussi pähkinöitä johon sekoitin ruokalusikallisen hunajaa) ja hieman suolaa. Paahda 150 asteessa noin vartti tai kunnes pähkinät paahtuvat. Anna jäähtyä jos maltat. 

Pakkaa eväät kulhoihin, valloita talon paras leffapaikka ja yritä olla nukahtamatta ennen alkutekstejä. 

 

Niin simppeliä, niin hyvää, niin ihanaa. Siis sekä snäksit että lomailu. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat