Meillä asuu nugettifani. Ja myös äitinsä, joka on kuullut jonkinverran juttuja kananugettilihan alkuperästä.. Ristiriitatilanne siis.
Onneksi nugetteja voi myös tehdä itse ja niistä itsetehdyistä tulee ihan uskomattoman hyviä. Ei tarvitse paistaa rasvassa eikä tarvitse miettiä lihan koostumusta ja alkuperää!

Ainekset

Kanafileitä
1,5 dl vehnäjauhoja
2 munaa
6 dl maissihiutaleita, esim. corn flakesit
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
mausteita
(puoli desiä parmesanraastetta jos haluat)

Leikkaa fileistä palasia, tee niistä sellaisia "nugetinkokoisia". Laita maissihiutaleet pakastepussiin ja kauli ne pieneksi murskaksi. Kaada murska kulhoon ja sekoita mukaan mausteita ja öljyä. (Itse laitoin savupaprikaa, mustapippuria ja reippaasti suolaa.)
Laita toiseen kulhoon vehnäjauhot ja kolmanteen kananmunat jotka olet vispannut.

Pyöritä nugetit ensin vehnäjauhossa, sitten munassa ja sen jälkeen maissihiutalemurussa. Laita ne sen jälkeen suoraan leivinpaperille ja paista 200 n. puoli tuntia.

Itse ostin vain kaksi ihan pientä pakettia maissihiutaleita, meillä kun ei niitä oikein muuten kulu. Sekoitin niiden joukkoon korppujauhoja ja kombo toimi mainiosti.

Dippaile nugetteja esimerkiksi turkkilaisesta jugusta tehtyyn tsatsikiin tai jos et ole ihan niin ihastunut siihen kuin minä, voit toki keksiä muitakin dippivaihtoehtoja. Muista riittävä suolan määrä kanoihin!

Lisukkeeksi sopii itsetehdyt bataattiranskalaiset jotka on maailman helpoin tehdä. Jos nautit kiertoilmauunin eduista, voit paistaa nämä samaan aikaan. Kuori ja suikaloi bataatti ranskalaisiksi, pirskottele päälle öljyä ja suolaa ja paista samassa lämpötilassa suurinpiirten sama aika kuin nugetitkin.

Nautiskele fredagsmys-tunnelmasta tai sitten ihan vain arki-illasta.

Alkuperäinen resepti löytyy Peggyn pienestä punaisesta keittiöstä eli täältä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat