Hyvää kesäkuun viimeistä perjantaita! Aika monella taitaa tänään alkaa loma? Jos näin on niin hyvää lomaa!

Tämä perjantaiherkku sopii hienosti just nimenomaan lomanaloitukseen tai sitten ihan tavalliseen perjantaipäivään. Tai vaikka tiistaihin.

Aloita pitaleivistä. Viiteen pitaleipään tarvitset

1 dl vettä
1 dl turkkilaista jugua
puoli pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
0,5 tl hunajaa (voit hyvin laittaa sokeria jos hunajaa ei ole)
3-4 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi, sekoita siihen turkkilainen jugu. Lisää hunaja ja suola, sekoita. Sekoita jauhot ja kuivahiiva yhteen ja sekoita taikinaan. Vaivaa hetken (minä en viitsinyt tehdä tätä monitoimikoneella, vaivaaminen onnistui hienosti käsin) ja anna kohota noin kaksinkertaiseksi.

Tee tällä välin tsatsiki ja kanapullat, tässä järjestyksessä. Tsatsikiin tarvitset

2 dl turkkilaista jugua
puolikas kurkku
2 valkosipulinkynttä (paitsi että voit hyvin laittaa lisääkin)
1 tl hunajaa
hieman suolaa
mustapippuria

Raasta ensin kurkku ja valuta se. Sekoita sitten turkkilainen jugu, hunaja ja suola yhteen. Raasta joukkoon valkosipulit, käsiraastin on tässä ihan huippuväline. Voit myös käyttää valkosipulinpuristinta. Sekoita joukkoon valuneet kurkut, raasta mustapippuria päälle ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Sitten tehdään ras el hanout- pullat. Niihin tarvitset

400 g broilerinjauhelihaa
1 dl turkkilaista jugua
1 muna
1-2 tl ras el hanout- maustetta (esim Santa Marialta löytyy valmiina)

Sekoita ainekset yhteen ja paista öljyssä pieniksi pulliksi.

Kun pitaleipätaikina on kohonnut, tee siitä pötkö jauhotetulla leivinpaperilla. Jaa pötkö viiteen palaan (tulee tästä kuusikin jos teet pienempiä), pyörittele palat palloiksi ja kauli sitten litteiksi. Anna nousta puolisen tuntia. Nostatus vielä tässä vaiheessa on tärkeää, koska näihin pitää muodostua ne ilmataskut joihin täytteet mahtuvat.

Paista 225 asteessa n. vartti. Jos uunisi alavastus toimii heikommin kuin ylävastus, käännä pitaleivät paiston puolivälissä.

Anna pitaleipien jäähtyä kymmenisen minuuttia ja täytä sitten salaatilla, kurkulla, kanapullilla ja tsatsikilla. Olen joskus vaahdonnut turkkilaisen jugurtin käytännöllisyydestä ja tässä se tuli taas todistettua: sitä käytetään tässäkin ruoassa KAIKKEEN!

Onnellista perjantaita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat