Vannon, ettei otsikossa ole tippaakaan liioittelua.

Sunnuntaina olin enää hädintuskin tolpillani rankan päivän jälkeen. Olinhan joutunut ottamaan päiväunet, syömään jäätelöä ja.. no siis rankkaa oli ollut!
Ei vaan, hyvä ilma houkutteli ulkoliikkumaan salin sijasta ja kävin juoksentelemassa viereisen ulkoilualueen mäkiä ylös alas. Oletteko koskaan käyneet Ahveniston pururadalla? Se ottaa ihmisestä sisun irti. Se vaikuttaa kauniilta ja ihanalta pururadalta luonnon helmassa, mutta oikeasti se on monta kilometriä puhdasta helvettiä. Juuri kun luulet, että nyt saat nautiskella tasamaastosta, jostain puun takaa ilmestyy ihan järkyttävä mäki. Ja siis tämä toistuu useaan otteeseen!

Mäkijuoksun jälkeen ihana takalistoni huusi tuskasta ja aloin itsekin olla nälkäkiukkuinen. Kaapista löytyi nahistunut bataatti, basilikaa, turkkilaista jugua ja sinihomejuustoa eli EI MITÄÄN. Niistä kuitenkin syntyi mahtava iltapalapiirakka.

Höyläsin bataatin liuskoiksi (mikä se sana on? viipaleiksi?) juustohöylällä ja marinoin niitä öljyssä, chilissä ja suolassa hetken. Tein taikinan jauhosta, turkkilaisen jugun jämästä ja voista ja pilkoin kaapista löytyneet chorizot mukaan. Sitten vain pieni piirakkapohja pellille, sen päälle turkkilaista jugua johon on murusteltu sinihomejuustoa sekaan, chorizot sinne väliin ja päälle bataattiviipaleet ja mustapippuria.

Uuniin 200 astetta ja paistoaika sen aikaa että ehdit toipua lenkistä ja valita illan televisio-ohjelmista katsottavat.

Syö enemmän kuin ajattelit ja hiiviskele loppuilta aamutakissa koska et jaksa pukea. Siitä on hyvä sunnuntai-ilta tehty.

Kommentit (2)

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016
1/2 | 

Apparalla on tullut joskus ainakin hiihdettyä. Pitäis varmaan kokeilla, josko juoksu luistais paremmin. Tää piirakka kuulostaa hyvältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat