Kannelliset omenapiirakat tarjoavat melkeinpä rajattomat mahdollisuudet koristeluhommiin, ja niiden koristelu on niin helppoa, että jopa minäkin pystyn niitä jotenkin koristelemaan.
Kakkuja sen sijaan ei kannata minulta tilata, paitsi tietenkin jos haluaa sellaisen kakun joka näyttää ihan lapsen koristelemalta.
 

Tässä tulee meidän perheen suosikkiklassikko, Mummo Ankan omenapiirakka.


4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
150 g voita

0,5 dl kylmää vettä

n. 1 kg omenoita (itse käytin tähän piiraaseen muistaakseni 5 pientä omenaa, joten ei ole ihan niin tarkkaa tuon määrän kanssa)
1,5 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja

puolikkaan sitruunan mehu

1-2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
25 g voita

Nypi vehnäjauhot, hieman pehmennyt voi ja sokeri murusiksi. Lisää vesi ja puristele taikinaksi.
Laita taikina jääkaappiin huilimaan täytteen teon ajaksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Kuori ja pilko omenat kuutioiksi. Purista sitruunamehua kuutioiden joukkoon. Lisää sokeri, vehnäjauho, kaneli ja vaniljasokeri ja sekoita niin, että sokeriseosta on tasaisesti omenoissa.

Kauli puolet taikinasta leivinpaperin päällä ja laita se sitten vuokaan piirakan pohjaksi.
Laita omenat pohjan päälle ja kauli toinen puoli taikinaa kanneksi. Jos haluat tehdä tuollaisia kuvioita taikinaan, ne kannattaa tehdä taikinan ollessa kiinni leivinpaperissa.

Asettele kansi piiraan päälle. Ylijääneestä taikinasta voit painella vaikka sydämiä, myös sen letitys onnistuu hyvin.

Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Tarjoile vaniljajäden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat