Ihanaa juhannusta! Täällä ollaan jo lomalla ja jokavuotinen ensimmäisten lomapäivien 10 tuntia yöunta ja 2 tunnin päiväunet- rytmi on taas löytynyt. Jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, tämä rytmi vaihtuu juhannuksen jälkeen virkeyteen ja lomakiirehtimiseen, eli siis siihen "tänä kesänä teen kaiken mitä edellisinä kesinä suunnittelin tekeväni". Hehee.

Tämä suolainen Välimeren vibojakin sisältävä pinaattipiiras on älyttömän nopea tehdä, joten jos et ihan vielä halua heittäytyä grilliruoan pariin niin tässä kiva idea. Tätä voit tehdä niille mökillesi saapuville sukulaisille, jotka juuri tälläkin hetkellä jonottavat loppumattomissa autojonoissa ysitiellä, joka on kuulemma tänäkin vuonna juhannusliikenteen pahin solmukohta.

Piirasvuoalliseen tarvitset

-suolaisen piiraan pohjan (tästähän on ollut puhetta ennenkin, eli tee se oma vakiopohjasi tai osta valmiina)
-1 pss pakastepinaattia
-200 g fetaa
-kourallinen silputtua persiljaa
-puolikkaan sitruunan mehu
-mustapippuria
(-puoli desiä raastettua parmesaania)
-2 dl ruokakermaa
-1 muna
(-juustoraastetta)
-oreganoa tai basilikaa kuivattuna

Taputtele pohja vuokaan. Tästä pohja-asiasta on tosiaan ollut jo ennenkin juttua, eli tee se peruspohja jonka yleensäkin teet. Minä teen omani perunamuussijauhosta, turkkilaisesta jugusta ja jauhoista plus toki pienestä määrästä voita. Turkkilainen jugu ja perunamuussijauhe saavat yhdessä aikaan pehmeän pohjan, johon ei tarvitse käyttää kovinkaan paljoa rasvaa.

Sulata pinaatti ja silppua persilja. Murustele feta joukkoon ja lisää parmesaaniraaste jos sitä käytät. Minä laitoin, koska pidän siinä suolaisesta mausta jonka se tuo mukanaan. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja ripottele hieman oreganoa mukaan. Sekoita seos huolellisesti ja lisää muna ja ruokakerma. Sekoita taas ja lisää juustoraaste jos sitä haluat käyttää. Minä laitoin hieman (eli ehkä puoli pussillista), mutta piiraan keveys toki riippuu ihan just näiden juustojen määrästä. Meillä tätä syödään juhannuspöydässä porukalla ja sellaisissa tilaisuuksissahan ei juustoja säästellä. ;)

Paista piirasta 175 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Minun uunini on hämäläinen ja täällä kaikki paistaminen kestää! Asteita ei kuitenkaan kannata laittaa hirveästi, koska päällinenkin hyytyy hitaahkosti.

Nyt sitten juhannuksen viettoon! Viisaasti vesillä ja maissa, kukkaseppeleet päässä! Jos päätätte kieriskellä heinäpelloissa niin varokaa punkkeja.

Nauttikaa!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat