Perjantai-iltana kaikki on jotenkin hieman ryytyneitä kaikkeen. Ruoan pitää siis olla rakkaudella tehtyä ja hyvin maustettua. Jujeh kebab on just sellainen ruoka, joka muuttaa hieman väsyneen alkuiltatunnelman iloiseen naureskeluun ja hieman liiankin kylläiseen oloon. Wikipedia tiesi kertoa Jujeh kebabin olevan Iranissa ihan kansallisruokastatuksella, vähän sitten ilmeisesti kuin meillä täällä karjalanpaisti on. 

 

Jujeh kebabiin tarvitset: 

Kanafileitä (laiskan versio, oikeasti tähän pitäisi kai käyttää luullista kanaa)

Pari sipulia pienenä hakkeena tai raastettuna

Sahramia

Kuusi sitruunaa

Suolaa ja mustapippuria

Laita kanat astiaan. Lämmitä pieni määrä vettä kiehuvaksi. Mausta kanat suolalla ja pippurilla. Purista sitruunat kanojen päälle, sitruunamehua pitää olla niin paljon että kanat peittyvät. Sekoita sahrami kiehuvaan veteen ja jäähdytä vesi hyvin. (Älä lisää kiehuvaa vettä kanojen sekaan!) Lisää jäähtynyt vesi kanojen sekaan. Sekoita hyvin ja laita astiaan tiivis kansi. Anna marinoitua jääkaapissa. Meillä ne marinoitui vuorokauden, vähempikin riittänee? 

 

Jujeh kebab pitäisi kypsentää vartaissa avotulella, mutta kotikeittiössä ja etenkin räntäsateessa avotuli muuttui uuniksi ja 200 asteeksi. Kypsennä kanaa n. 20 minuuttia uunista riippuen. Kukaan ei halua kuivunutta kanaa.. 

Meillä tämä ihanan aurinkoinen ja mausteinen ruoka syötiin naan-leivän, yrttimarinoitujen tomaattien ja tsatsikin kanssa. Tämäkin resepti löytyi ihanasta Snackistan-keittokirjasta. 

Voi ihana perjantai. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat