Olen jotenkin löytänyt juurekset. Nuo, tylsät, mauttomat, mainitsinko jo tylsät.. JUUREKSET. Totuus taitaakin olla se, että ne onkin maukkaita ja ihania ja monipuolisia?

Joka tapauksessa, uunissa paahdetuista juureksista tehty lämmin salaatti on ihana ja helppo herkku! Pisteet erityisesti palsternakalle, tuolle hajuttomalle, mauttomalle ja värittömälle omituisesti nimetylle rötkölle, joka onkin mahtavan maukasta!

Tee näin: osta erilaisia juureksia. Älä unohda palsternakkaa. Kuori ja pilko ne haluamiksesi paloiksi. Porkkanat ja palsternakat voit halkaista ja pistää pitkittäisinä vuokaan, ne on nättejä sillä tavalla!

Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja hunajaa, laita suolaa ja ripottele päälle hieman tuoretta timjamia jos tahdot. Uunijuurekset toimivat mainiosti ilmankin.

Paista n. 175 astetta kypsiksi asti. Pahoittelen tarkan aikamääreen puuttumista, mutta kypsä tarkoittaa ihmisille eri asioita. Itse pidän reilusta purutuntumasta. (Joka tapauksessa, paahda ainakin puoli tuntia.)

Voit lisätä paiston loppuvaiheessa vuokaan hieman lehtikaalia, koska lehtikaali sopii lämpimään juuressalaattiin mainiosti.

Kokoa annos lautaselle, murustele fetaa päälle. Jos haluat, voit paahtaa pannulla hieman valkosipulileipätikkuja mukaan. Itse RAKASTAN ruispaloista tehtyjä leipätikkuja!

Turkkilaisesta jugusta ja valkosipulista syntyy erinomainen kastike tälle salaatille ja erityisesti noille leipätikuille.

Pikaisen tästä herkusta tekee se, että voit tehdä melkeinpä kaikki asiat valmiiksi edellisenä iltana. Voit kuoria ja pilkkoa juurekset ja lehtikaalin, paahtaa leipätikut ja sekoitella jugukastikkeen. Aktiivista kokkausaikaa menee vain juuresten kaatamisessa vuokaan ja salaatin kokoamisessa lautaselle.

Syö ja nauti!

PS. Syitä sille miksi tämä sopii juuri etäpäivälounaaksi on monia. Yksi suurimmista on se, että kukaan, ei siis KUKAAN, pysty olemaan kanssasi sivistyneissä tekemisissä sen jälkeen kun olet syönyt noin paljon valkosipulia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat