Jouluyössä parasta on se hetki, kun lahjakaaos on jo rauhoittunut ja aletaan hiippailla jääkaapille yöpalan toivossa. Näitä karitsanyyttejä voi mainiosti käyttää siihen hetkeen jos kinkkuleivät tökkivät.
Nämä sopivat myös uudenvuoden yöhön nakki ja perunasalaatti-pöytään. Karitsajauhis maistuu voimakkaalle jo itsessään ja juustokumina, valkosipuli, feta ja yrtit tuovat nekin mukaan voimakasta makumaailmaa. Nämä sopivat siis vaikkapa glögin kanssa nautittaviksi.

Tarvitset

1 dl perunamuussijauhoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl turkkilaista jugua, maitorahkaa tai kermaviiliä
50 g kylmää voita
(tarvittaessa hieman kylmää vettä)

1 sipuli
valkosipulia maun mukaan
400 g karitsanjauhelihaa
1 dl silputtua persiljaa
100 g murusteltua fetaa
1 tl juustokuminaa
mustapippuria maun mukaan

Sekoita taikinan kuivat aineet yhteen, lisää sitten pehmeä voi ja turkkilainen jugu. Sekoita taikinaksi. Lisää hieman kylmää vettä jos taikina on kovin irtonaista.
Anna taikinan huilata hetken.

Silppua sipuli ja paistele sitä hetken aikaa öljyssä. Lisää pannulle jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää silputtu valkosipuli, mausteet, persilja ja fetamuru.
Sekoita ainekset tasaisesti ja ota pannu pois levyltä.

Kauli taikina levyksi ja irrota siitä ympyröitä. Isohkot ympyrät ovat helpoimpia käsitellä. Laita ympyrään n. ruokalusikallinen täytettä keskelle ja painele nyytti kasaan.

Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat