Kirjoitan tätä laiskana makuuasennossa, koska sunday dinner hoitui tänään eilisiä jämiä syöden. Monestihan se ruoka, jota on lauantaina huolella valmistettu ja kauniisti katetussa pöydässä syöty maistuu vielä jotenkin paremmalta sunnuntaina lämmitettynä ja huolettomasti syöden. Niin kävi tänäänkin.

Kun siis mietitte sopivaa lauantairuokaa ensi viikoksi, tsekatkaa tämä Glorian ruoka ja viini-resepti, joka löytyy myös Soppa365:stä. 

Karitsapullapata
 

lihapullat:

700 g karitsanjauhelihaa
1 dl bulguria
1 1/2 dl kiehuvaa vettä
1 ruukku oreganoa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
2 tl juustokuminaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
2 kananmunaa
 

kastike:

2 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
1 dl punaviiniä
5 dl paseerattua tomaattia
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 dl raastettua pecorinojuustoa

 

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Mittaa bulgur isoon kulhoon ja kaada kuuma vesi joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja anna bulgurin turvota noin 15 minuuttia.

Hienonna oregano ja ota siitä puolet sivuun ruuan viimeistelyä varten. Sekoita öljy, puolet oreganosta ja muut mausteet sekä kananmunat bulguriin. Lisää jauheliha ja sekoita. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin isoja (Ø 5 cm) lihapullia.

Ruskista lihapullat öljyssä paistinpannussa muutamassa erässä ja siirrä kannelliseen uunipataan. Lihapullien ei tarvitse kypsyä, ruskistus riittää.

Kuori ja hienonna sipulit ja valko-sipulinkynnet. Hienonna chilipalko. Lisää paistinpannuun tarvittaessa oliiviöljyä ja kuullota sipuleita ja chiliä 3–4 minuuttia. Lisää punaviini ja anna sen kiehahtaa nopeasti. Lisää tomaatti-sose, sokeri ja suola ja jatka keittämistä 2–3 minuuttia. Kaada kastike lihapullien päälle pataan, peitä kannella ja laita uuniin 30 minuutiksi.

Ripottele juustoraaste ruuan pinnalle. Laita pata vielä ilman kantta noin 5 minuutiksi uuniin. Viimeistele oreganolla. Tarjoa lämpimän pitaleivän kanssa.

Jos unohdat ostaa pitaleivät kuten eräs emäntä ja olet liian laiska tekemään nitä itse kuten eräs emäntä jälleen, voit mainiosti leikata maalaisleivästä palasia, paahtaa niitä ja hieroa valkosipulia päälle. Toimii! Komeuden päälle voi myös hujauttaa nokareen turkkilaista jugua, toimii sekin. Ja tuo ruoanlaitosta ylijäänyt punaviinikin toimii, mutta seuraavana päivänä myös kylmä zerokokis ajaa asiansa ehkä vielä paremmin.

Lauantaina ruoan päälle voi pelata vaikka lautapelejä (hävisin, blaah), sunnuntaina saman asian ajaa Fjällbackan murhat Netflixistä tai myös päiväunet. Jos siis vaikka sattuisi nukahtamaan kesken murhatutkinnan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat