Kyllä, juuri niin tuossa lukee. Karjalanpaisti on meidän suvun perinneruoka ja siksi sen uudistaminen onkin hirvittävä riski.
Kun perheessä kuitenkin asuu lapsonen, jonka mielestä kypsennetyt porkkanat ovat pahinta mahdollista kidutusta, pitää karjalanpaistinkin suhteen ottaa riskejä.
 

Tarvitset 700 g karjalanpaistilihaa eli nautaa ja possua
vettä
1 dl ruokakermaa

1 rkl vehnäjauhoja
1-2 laakerinlehteä
muutaman maustepippurin
sipulia

perunamuussia
kananmunankeltuaisen
1 dl ruokakermaa

karpaloita

Tämä on siis käsittämättömän hyvää ruokaa hyvinkin yksinkertaisista aineksista.
Aloita karjalanpaistista, koska se vaatii useamman tunnin uunissa. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Pilko sipuli ja paista sitä pannulla voissa. Kun sipuli on ruskistunut, kaada se uunipataan.
Paista lihat muutamassa erässä kuumalla pannulla pari minuuttia, niin että ne ruskistuvat mutteivät kypsy.
Kaada ruskistetut lihat sipuleiden joukkoon pataan, lisää vettä niin että lihat peittyvät mutta eivät ui.
Anna hautua uunissa tunnin, vähennä sitten lämpöä 125 asteeseen ja anna olla vielä kolmisen tuntia uunissa. Tee muussi tässä välissä.
Sekoita vehnäjauho pieneen määrään kylmää vettä ja lisää suuruste pataan. Kaada perään ruokakerma, sekoita ja anna vetäytyä kannen alla. Käännä uunin lämpö 225 asteeseen.

Sekoita keltuainen ja ruokakerma valmiiseen perunamuussiin. Sekoita massa tasaiseksi ja tee siitä pursottimella pieniä muussikukkasia pellillä olevalle leivinpaperille.
Paista niitä uunissa 10-20 minuuttia niin että ne hieman ruskistuvat.

Kokoa annokset ja nauti. Kohmeiset karpalot tuovat tähän ihanaa lisätwistiä.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat