Karjalanpaisti on meillä se ruoka, joka useimmin esiintyy kaikenlaisissa juhlallisemmissa tilaisuuksissa. Sitä syötiin Suomi100-ruokana ja nyt myös pääsiäisaterialla.

Tämän päällekkäin kasatun annokset on kaikki helppoja valmistettavia, joskin hieman aikataulutusta, organisointia ja aikaa tämä vaatii.


Aloitetaan karjalanpaistista:

 

Neljään annokseen tarvitset

 

750 g karjalanpaistilihaa
pari laakerinlehteä
6 maustepippuria (enemmänkin voit laittaa)
pari sipulia
vettä
1 dl kermaa
(lihaliemikuution)

 

1 kg jauhoisia perunoita tai perunamuussijauhetta vastaavan määrän
tilkka punaista maitoa
suolaa
voita
1 dl kermaa
2 keltuaista

vehnäjauhoja

 

kohmeisia karpaloita
persiljahaketta

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Ota lihat huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen paistamista. Pilko sipuli kuutioiksi. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista lihapaloihin pinnat muutama pala kerrallaan (määrä riippuu toki palojen koosta, pääasia on ettei pannu ole täynnä ja kylmene).
Kaada lihat pataan, lisää sipulikuutiot, lisää vettä niin että lihat peittyvät, lisää myös laakerinlehdet ja pippurit. Kypsennä neljä tuntia.

Kun 3,5 tuntia on kulunut, valmista perunamuussi. Voit tehdä sen perunoista tai perunamuussijauheesta, Ystäväni, the gourmet chef, vinkkasi joskus Lidukan perunamuussijauheesta enkä ole sen jälkeen tehnyt yhtään muussia perunoista. Kokeile vaikka niin tiedät miksi.
Ota karjalanpaisti pois uunista ja nosta uunin lämpötilaa 225 asteeseen. Laita lihapata levylle, kaada joukkoon 1 dl kermaa ja lämmitä kiehuvaksi. Vähennä sitten lämpöä ja anna hautua vielä siihen asti, että muut höysteet valmistuvat. Voit poistaa laakerinlehdet tässä vaiheessa.
Lisää muussin joukkoon kaksi keltuaista, 1 dl kermaa ja hieman suolaa. Sekoita massa ja laita se pursottimeen ja muodosta siitä neljä duchesse-kakkua. Voit tehdä kakkuset myös lusikalla. Paista kakkusia 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Sekoita lopun perunaseoksen joukkoon vehnäjauhoja, sekoita tasaiseksi taikinaksi ja paista duchesse-perunoiden kanssa samalla pellillä neljä perunarieskaa.

Noniin, nyt nämä vaiheet on sitten hoidettu ja voidaan siirtyä nautiskeluun.

Kasaa annokset lautasille niin, että pohjalle tulee perunarieska (jonka voit voidella voilla jos haluat, minä en pistä pahakseni), seuraavaksi duchesse-kakku ja päälle lihaa.
Ripottele päälle persiljahaketta ja karpaloita.

Hyvää ruokahalua ystäväni!
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat