Joskus onnistuu viettämään sellaisia viikonloppuja, että kello on täysin toissijainen asia ja sunnuntai-iltana alkaa olla jo vähän tylsää kun on pystynyt rentoutumaan niin hyvin.
Sellainen oli minun viikonloppuni, onneksi! Tuli tarpeeseen tähän hyvin kiireiseen kevääseen. No, kiire ja varsinkin työkiire tulee ajatella lähinnä kiitollisuustekijänä. Kivaa kun mulla on työ josta tykkään ja jossa saan hieman stressaantua.

Tämä hyvin terveellinen sunnuntairuoka oli ensinnäkin tosi maistuvaa, mutta sen lisäksi se oli myös sellaista hyvänmielenruokaa myös terveellisyytensä ansiosta. Tämän päälle otin päiväunet ja sen jälkeen ulkoilin hirveässä myrskytuulessa tuolla veden äärellä. Sanoinko jo, että oli ihanaa? :)

Annos on muuten muunnettavissa vegaaniseksi ihan vain sillä, että jätät tuon turkkilaisen jugun pois.

 

Avokado-kikherne-wrapit (4 annosta)

1-2 tortillaa/syöjä
1 kukkakaali
1 prk kikherneitä
1 rkl öljyä
suolaa
pippuria
cayenne-pippuria
savupaprikaa tai tavallista paprikajauhetta
puolikas avokado/syöjä (toki voit käyttää kokonaisenkin)
2 dl turkkilaista jugua
puolikas kurkku
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa

0,5 tl hunajaa
(muutama mintunlehti)


Huuhtele ja valuta kikherneet, levitä ne leivinpaperille pellille. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja levitä se pellille. Lisää öljy ja mausteet, pyörittele hyvin niin että mausteet levittyvät tasaisesti.
Paahda 220 asteessa n. 25 minuuttia.
Purista valkosipulit jogurttiin, raasta ja valuta kurkku. Silppua mintunlehdet jos niitä käytät. Lisää suola ja hunaja, sekoita hyvin. Lisää valuneet kurkut ja sekoita hyvin yhteen.
Lämmitä tortillat, lisää täytteet ja minttutsatsiki ja syö.

Aurinkoista maannataita!
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat