Voi miten lähellä joulu jo onkaan! Itse en ole yhtään niiden perinteisten jouluruokien ystävä, ja siksi suosinkin näitä muita ruokia aattoon asti.
Aattona vedän sitten joulukaloja ja salaatit (nam) ja jatkan suklaalla (nam) ja sitten joulupäivänä voikin taas syödä jotain muuta ruokaa.
Tämä kookos- katkarapuruoka kelpaa meillä kaikille sukupolville ja on ihan supernopeaa tehdä, siis ihan oikeastikin vartissa valmista ruokaa. Risotto on tälle hieman iso sana, mutta mikä olisi parempi? Itse tarjoilin tätä viimeksi nimellä "kookos-katkarapusotku", mutta onhan sana "sotku" kovin ilkeä hyvälle ruoalle.

Pariin annokseen tarvitset

thairiisiä ja 1 rkl voita/margariinia
400 ml kookosmaitoa
180 g katkarapuja
1 valkosipulinkynsi
1 lime
1 punainen chili
suolaa

Aloita riisistä. Jos käytät teflon-kattilaa, tuota voita tai margariinia et tarvitse. Teräskattilaan suosittelen tooodella lämpimästi sulattamaan ruokalusikallisen voita ennen riisin lisäämistä..
Sulata voi ja mittaa mukaan 2 dl riisiä. Anna voin imeytyä riisiin ja kaada sitten mukaan 1,5 dl vettä ja 400 ml kookosmaitoa.
Anna riisin kiehua hiljalleen 10 minuuttia kannen alla.

Sulata katkaravut (ei ole pakollinen vaihe mutta jos on aikaa niin tämän voi tehdä). Pilko valkosipuli pieneksi, tee samoin chilille. Pese lime ja raasta sen kuori pieniteräisellä raastimella.
Laita pannulle hieman öljyä, lisää sitten valkosipulit ja kääntele muutaman kerran. Lisää sitten chilisilppu ja katkaravut. Paistele muutama minuutti siitä riippuen oliko katkikset sulia vai jäisiä kun aloit niitä paistaa.
Halkaise lime ja purista sen mehu pannulle. Mausta suolalla ja lisää viimeiseksi limen kuoriraaste.

Tätä ruokaa voi syödä myös joululaulujen kanssa. Mitäpä ei?


 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat