Hehee, nimi syntyi kun näin tuon keitosta ottamani kuvan: eikö tule ihan Kaurismäen elokuvat mieleen? Jotenkin niin hämyistä ja tummasävyistä tunnelmaa tuossa.
Myskikurpitsakeitto on kuitenkin hyvinkin lämpöinen ja ystävällinen ruoka kylmään ja kosteaan vuodenaikaan.

Tarvitset
 

oliiviöljyä
myskikurpitsan (minulla oli hyvin pieni)
sipulia
valkosipulia
(voit laittaa mukaan myös muita juureksi, vaikka perunaa, porkkanaa tai bataattia)
kookosmaitoa tai ruokakermaa
kurkumaa
juustokuminaa
mustapippuria
(chiliä tai chilikastiketta)
kana-tai kasvisliemikuution

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja pilko juurekset ja sipulit paloiksi. Ripottele päälle öljyä ja hieman suolaa ja työnnä uuniin puoleksi tunniksi.
Kasvikset paahtuvat pehmeiksi ja saavat ihanaa paahteista makua.
Laita paahtuneet kasvikset kattilaan ja lisää 5 dl vettä.
Anna kiehua muutaman minuutin ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella.
Kaada kookosmaito tai ruokakerma mukaan, mausta haluamillasi mausteilla ja sekoittele lämpimäksi.

Keiton päällä voit nauttia pähkinämurua, smetanaa, raejuustoa.. oikeastaan mitä haluat.


 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Säde-Maaria
1/2 | 

Löysin vasta blogisi ja jo niin kovin moni resepti sekä kirjoitustyylisi ovat ilahduttaneet. Kiitos mainiosta blogista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat