Sehän on aina pieni riski kun tällainen sielultaan kasvissyöjä alkaa kokkailla kebabia. Tässä tapauksessa riski kannatti ottaa, ja nyt tämä kasvisvaihtoehdon yleensä valitseva sulattelee täällä kunnon kebab-ateriaa. Tästä tykkäsi myös muut ruokailijat!

Pitakebab neljälle

400 g karitsan tai lampaan jauhelihaa
reilusti suolaa (minä laitoin melkein ruokalusikallisen)
mustapippuria
savupaprikaa
chilijauhetta
neljäsosa kaalia (voit valita joko puna- tai valkokaalin)
1 tlk tomaattimurskaa
srirachaa tai muuta chilikastiketta
kermaviiliä (tai turkkilaista jugua tms)
kurkkua
muutaman mintun lehden
valkosipulia
sipuli
ripaus hunajaa
monta tuntia aikaa

Aloita lihasta. Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen. Sekoita jauheliha ja mausteet kulhossa. Voit valita muitakin mausteita kuin tuossa mainitut, mutta käytä ainakin suolaa ja mustapippuria. Tee jauhelihasta tiukka pötkö ja kääri se kaksinkertaiseen folioon TIUKASTI. Lihapötköön ei saa jäädä ilmakuoppia, joten tuo tiukasti kääriminen on oikeasti tärkeä juttu. Laita pötkö pellille (sieltä lihasta voi vuotaa nestettä ja pelti on helpompaa pestä kuin uuni) ja kypsennä sitä uunissa 3,5 tuntia.

Noin tuntia ennen lihan valmistumista laita pieneen kattilaan öljyä, sipulimurska ja valkosipulimurska. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää sinne tomaattimurska ja chilikastike. Anna hautua parikymmentä minuuttia, mutta ei haittaa yhtään vaikka se hautuisi tunninkin.
Raasta kurkku raastimella ja valuta siitä ylimääräiset nesteet pois. Raasta kaali.
Sekoita kermaviilin (tai jugun) sekaan kurkkuraaste, valkosipulimurskaa maun mukaan, ripaus hunajaa, suolaa ja mustapippuria. Lisää lopuksi minttuhake.
Laita kaaliraaste ja jugukastike jääkaappiin maustumaan.

Kun liha tulee uunista, avaa kääre ja laita lihapötkö jäähtymään. Meillä se tapahtui parvekkeella ja siellä se jäähtyikin aika nopeasti. Kun liha on jäähtynyt, viipaloi se ihan ohuiksi suikaleiksi. Lämmitä pannulla reilusti öljyä ja paista lihat muutamassa osassa. Voit lisätä tässä vaiheessa vielä suolaa jos liha ei ole riittävän mausteinen.

Kun lihat on paistettu, lämmitä pitaleivät ja täytä ne.

Nautinnollista lauantai-iltaa!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat