Ahkerimmat jouluihmiset miettivät jo porkkanalaatikoita, mutta me jouluruoankarsastajat käytämme porkkanaa vielä iiiihan muuhun.
Tämä kesäinen porkkanaa ja cashew-pähkinöitä sisältävä resepti sopii mainiosti talveenkin. Pihvit valmistuvat nopeasti eikä ärsyttäviä työvaiheita oikeastaan edes ole, etenkään jos porkkanan raastamista ei oteta huomioon.

6 porkkanaa
1 dl cashew-pähkinöitä
2 rkl appelsiinimehua
1 dl hienonnettua persiljaa
2 kananmunaa
1 rkl oliiviöljyä
pieni liraus hunajaa
ripaus suolaa
1 tl juustokuminaa
2 rkl vehnäjauhoja
voita paistamiseen

Mittaa pähkinät ja kaada niiden joukkoon pari ruokalusikallista appelsiinimehua. Raasta sitten porkkanat kulhoon ja lisää mausteet. Kaada lopuksi joukkoon lionneet pähkinät.
Aja ainekset massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
Paista pihvit voissa.

Pihvien kanssa voit nauttia vaikka silmusalaattia ja turkkilaista jugua kuten minä tein. Resepti on alkujaan löytynyt kesällä ilmestyneestä VEGE-lehdestä, mutta muuntelin sitä hieman. Alkuperäisessä on mm. korianteria ja sehän on yksi asia jota minä en tässä maailmassa voi ymmärtää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat