Juhannus vierähti Ahvenanmaalla horisontintuijotteluhommissa, olisinpa voinut jäädä sinne! Mikähän siinä on, että tällaisen sisämaankasvatin pitää päästä edes kerran kesässä tuijottelemaan merelle? Ja mikä ihme siinä maisemassa voi olla niin rauhoittavaa? Superhuonot unet taisi jäädä sinne, viime yönä vetelin reippaat 9 tuntia rentoutunutta kesäunta. Kelpaa! 

Sekin kelpaa, että tajusin ottaa tähän reissun jälkeiselle päivälle vapaapäivän ja myös se kelpaa, että torstaina tähän aikaan aloittelen lomaa. 

Ja arvaa mikä muu vielä kelpaa? Tämä perunasalaatti, jota ehkä hieman rohkeasti mutta sanojeni takana seisten nimitin kesän parhaaksi perunasalaatiksi. Neljään annokseen tarvitset

1 kg pieniä varhaisperunoita
2 reilua ruokalusikallista voita
kourallisen tuoretta timjamia
2 valkosipulinkynttä
1 nippu retiisiä
1 nippu punasipulia
mustapippuria
suolaa

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja pese perunat hyvin. Puolita ne ja levitä pellille leivinpaperin päälle. 
Tee timjamista hakkelusta ja sekoita se pehmeään voihin. Sekoita joukkoon puristettu valkosipuli. 
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita yrttivoi perunoihin ja paahda uunissa 25 minuuttia. 
Pese ja puolita retiisit, pilko sipulit joko renkaiksi tai paloiksi. Minä käytin sitä uuden sadon pientä sipulia ja sehän on ihanaa ihan vain paloina.
Ota perunat pois uunista, lisää retiisit ja sipulit päälle, mausta vielä pienellä suolaripauksella ja paahda koko peltiä uunissa 5-10 minuuttia. 

Anna jäähtyä hieman ja sitten vain lautasille. Alkuperäinen resepti löytyy Matmagasinetista, ja melkein harmittaa kun en ole itse keksinyt tätä. Maista kuitenkin! 

Mainitsinko jo, että kolme työpäivää lomaan? No mainitsin. Hehee. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat