Jossain näkyy leskenlehtiä, jossain näkyy sinivuokkoja, meillä näkyy kevätlapsi-ilmiö. Varma merkki kevään ja kesän tulosta.

Kevätlapsi-ilmiö alkaa suurinpiirtein samaan aikaan pyöräilykauden kanssa. Se laajentaa lapsen elämänpiiriä merkittävästi (talvella ei jaksa kävellä eikä perheiden vanhemmat toimi kuten Uber,  lasten valtaisaksi pettymykseksi).
Lapset alkavat käyttäytyä kuin keväällä ensi kertaa ulos päästetyt vasikat.

Kevätlapsen tunnistaa punaisista poskista ja siitä, että ne liikkuvat laumoissa. Syömään ei voi tulla koska leikit keskeytyy. Niinpä päädyt kutsumaan koko porukan syömään. Siinä on vain se huono puoli, että ne ihan oikeasti tulevat.
Soppatykillinen perunamuussia ja monta kiloa lihapullaa on kiva pikku välipala. Sen kanssa juodaan ehkä noin 20 litraa maitoa.
Ruoan jälkeen joukon senhetkinen pääjehu (se jonka kotona syötiin) kysyy viattomasti että voitaisko me nyt mennä. Vastaat lasittunein silmin "Seiskalta kotiin ja iltapalalle!" ja jäät siivoamaan keittiötä. Sen siivoaminen kestää juuri siihen seiskaan asti.

Koulusta ei tule enää läksyjä huhtikuun alun jälkeen. Tai ainakaan niitä ei mikään päivä tarvitse tehdä. Tähän verrattuna koulusta tulee kuitenkin yllättävän paljon unohdusmerkintöjä läksyjä koskien.

Yhtäkkiä kaveripiirin koko laajenee eksponentiaalisesti. Yhtäkkiä puhutaan vilmalotastaemmiriinastahelmiannikistajasiitäemmastaetsänytmuista. Et tunnista yhtään nimiä. Onneksi seassa on vielä niitä tuttujakin nimiä.

Koulun piha on yhtäkkiä hyvä paikka hengailla. Hämppiskeinu tarkoittaa sitä hirveän näköistä vekotinta, jolla saa vaarallisen kovat vauhdit.

Jos et laita ruokaa, peset pyykkiä. Koulun pihalla on yllättävän paljon mutaa.

Kysyt joka ilta kysymyksen "muistitko laittaa pyörän sisään?" ja saat siihen joka ilta saman vastauksen "aijoomäunohdin"

Tämän jälkeen keskustelu jatkuu "äiti mun kurkku on kipee". Kurkku on joka ilta kipeä, koska takin ja huivien käyttö on täysin turhaa heti sen jälkeen kun aurinko pilkahtaa.

Meillä kiehuu tälläkin hetkellä vispipuuro hellalla. Sitä tarvitaan, koska kevätlapsen energiankulutus on yhtäkkiä samaa luokkaa kuin pienen perheen.

Huokailet ja huolehdit kaiken aikaa. Soittelet ja saat vastaukseksi "Onks pakko soitella?".

Illalla peittelet suihkunraikkaan kevätlapsen peiton alle. Hän hymyilee ja sanoo rakastavansa. Ja että oli ikävä kun ei olla koko päivänä nähty.
 

Sellaisia ne on, kevätlapset nimittäin.

Kommentit (1)

Nuttu nurin onni oikein
Liittynyt30.8.2015
1/1 | 

Oi miten samaistuttavaa! Vaikka mun kevätlapset ovatkin jo maailman turuilla. Hetken olin taas keittiössä keittämässä saavillista vispipuuroa. Ihanaa kevättä teille, lapsille ja aikuisille! ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat