Parhaat asiat on aina niitä yksinkertaisimpia. Sellaisia, joiden eteen ei tarvitse nähdä ihan hirveän paljoa vaivaa, vaan kaikki tapahtuu vähän kuin itsestään jos ainekset on hyviä ja perustyöt tehty. Mutakakku on just sellainen. Maailma ei oikeastaan tarvitsisi mitään muita suklaakakkureseptejä, koska tämä n. 25 minuutissa valmis mutakakku tarjoaa kyllä kaiken sen hyvän jota suklaakakulta odotetaankin.

Minä teen omani aina tämän Valion alkuperäisohjeen mukaan. Ei ole syytä säätää jos olemassa on jo jotain näin hyvää!


150 g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata (minä käytän aina vain n. 100 g koska siinä vakiolevyssäni nyt sattuu olemaan 110 g ja syön siitä aina pari palaa ennen leivontaa, hehee)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa välissä. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne taikinaan. Jos kaakaojauhetta ei satu olemaan niin ei haittaa! Sulata suklaa ja lisää se taikinamassaan. Kaada voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista n. vartti. Ota mutakakku uunista siinä vaiheessa kun ajattelet sen olevan vielä keskeltä raakaa.


Syö vaniljajäden ja tuoreiden marjojen kanssa. Talvikaudella marjamelba ja -sose kelpaa mainiosti.

Nam!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat